banner564

Ülkücüleri üzen tablo

Alparslan Türkeş'in 8 yaşına kadar yaşadığı Lefkoşa’daki ev, harabe görüntüsünden kurtarılamadı

Ülkücüleri üzen tablo
banner598
Yaşar SUVAT
Türkiye’deki Milliyetçi hareket Partisi’nin (MHP) kurucu lideri Alparslan Türkeş'in 8 yaşına kadar yaşadığı Başkent Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde yer alan evi doğumunun 100'üncü yılında harabe görüntüsünden kurtulamadı.
MHP ve Ülkü Ocakları, 25 Kasım 1917'de Kıbrıs'ta dünyaya gelen Türkeş'in 100'üncü doğum yılını Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutladı. 
Ancak Türkeş'in Kıbrıs'ta dünyaya geldiği ve 8 yaşına kadar yaşadığı ev, Türkeş'in 100'üncü doğum yılında da harabe görüntüsünden kurtulamadı.
Yıllardır, restorasyon çalışması yapılarak müze yapılacağı iddia edilen evde bu sene siyah bir kapı ve kilit takıldı.

Evin hali herkesi üzüyor…
Evin harabe halini gören veya duyan birçok ülkücü yaşanılan vefasızlık karşısında adeta isyan ediyor.
Gazeteci Ali Doğan, Türkeş'in doğduğu evin harabe görüntüsünü paylaşarak; "Başbuğ Alparslan Türkeş'in Kıbrıs'ta doğduğu ev... Doğumunun 100'ncü yılında ( herkesin Türkeşçi (!) olduğu bir günde) doğduğu evi bu durumda bırakanlara ithaf olunur... Birileri bu evi restore edip Başbuğun doğumunun 100'ncü yılında müze olarak açsaydı ne güzel bir hediye olurdu Türk milliyetçilerine... Siyaset için harcadığımız enerjiyi biraz da vefa için harcayabilseydik keşke"  ifadelerini kullandı.
Doğan'ın bu paylaşımının altına, Naim Aydoğdu da, senelerdir müze yapılacak denildiğini, ancak hiçbir şey yapılmadığını belirterek, "100. Doğum yılında Başbuğun doğduğu ev çöp ev durumunda. Ve bu çok acı veriyor bana..." dedi. Kıbrıs'taki ilgili mercilere başvurduğunu ancak sonuç alamadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474