banner564

‘Ömrü uzun olmaz’

Muhalefete düşen UBP ve YDP’den ilk tepkiler

‘Ömrü uzun olmaz’
banner598
Raif DOĞRU
   Demokrat Parti’nin dün gece 4’lü koalisyondan yana tavır alması sonrasında kısa bir açıklama yapan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Serdar Denktaş’ı hedef alarak  “YDP ile ortak olmamak için siyaseten intihar etti” dedi.
   Arıklı, Diyalog muhabirinin sorusu üzerine konuyla ilgili düşüncelerini şöyle özetledi:
   “Serdar Denktaş eline geçen son fırsatı tepti ve sırf YDP ile aynı kabinede yer almamak için kendisine sunulan teklifi geri çevirdi. Ben hep "Serdar sağdan oyu alır, iktidarı sola teslim eder" derdim. Hatta onun için ayakları sağda, başı solda olan kişi derdim.
   Haklılığım bir kez daha ortaya çıktı. Bu karar bizi sevindirdi. Biz 26 veya 27 ye dayalı bir hükümetin icraat yapamayacağını başından beri söyledik.
  Zaman bizim lehimize işleyecek. dörtlü koalisyonda dört siyasi partinin de balonu bir kaç ay içinde patlayacak. Balonlar birer birer patlayıp bizim kapımıza geldiklerinde bizi aynı noktada bulamayacaklar. Biz ısrarla erken seçim hükümeti istiyorduk. İcraat hükümetine soğuk bakıyorduk. Bazı kesimlerin baskısı ile şartlı olarak icraat hükümetini konuşabiliriz demiştik YDP artık erken seçim hükümetlerinin dışında bütün hükumet formüllerine kapılarını kapatmıştır.
   Yani bu hükümet bir şekilde yıkılır ve yenisi için arayışa girilirse biz aynı noktada olmayız.”

Tatar:Üzgünüz
   UBP kanadından ise ilk tepkiyi Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar verdi. Tatar, Diayalog’a yaptığı açıklamada, ortaya çıkan tablonun sandık sonuçlarına ters düştüğünü ve toplum iradesinin dikkate alınmadığını söyledi.
   Tatar şunları kaydetti:
   “Ulusal bir hükümetin kurulması söz konusu iken şimdi sayın Denktaş toplumsal uzlaşıdan söz ediyor.Seçimlerde 21 milletvekili çıkaran UBP’yi dışlayıp, 21’den 12’ye düşen CTP’nin liderliğinde bir hükümet kuruyorsun ve bunun altına imza atıyorsun. Bu durum vatandaşın insiyatifine ters düşen bir yaklaşımdır.
   Bunların ideolojik açıdan farklılıkları vardır. O nedenle uzun ömürlü olacaklarına inanmıyorum.
   UBP milletvekili olarak üzgünüm. Tabanımız da üzgündür. Bu konuyu pati içinde değerlendirmek zorundayız”.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474