banner564

Umut olun

Yeni yasa ile ilgili bilgi veren Bakan Gülle vatandaşa organ bağışında bulunmaları yönünde çağrı yaptı

Umut olun
banner598
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle dün düzenlediği basın toplantısında Meclis’te önceki gün onaylanan “İnsan, Hücre, Doku ve Organ Nakli İle İlgili Kuralları Düzenleyen Yasa” hakkında bilgi verdi.
Bakanlık yetkilileri ile doktorların eşlik ettiği Gülle, sözkonusu yasanın ülkeye kazandıracaklarını anlattı ve vatandaşları organ bağışına çağırdı.
Bakanlığın hızlı bir şekilde tüzük çalışmalarını tamamlayarak, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin altyapısını geliştireceğini kaydeden Gülle, bir ay içinde çalışmaların başlatılacağını belirterek, bu çalışmalara vatandaşların organ bağışı ile destek vereceğine inanç belirtti.
Organ bağışının başka insanlara yaşam verdiğine dikkat çeken Gülle, bu yasanın sağlık alanına çok olumlu yansımaları olacağını, sağlık alanına nitelik ve sıçrama getireceğini vurguladı.
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, yasanın insan ve insan yaşamını yakından ilgilendiren anlamlı ve önemli bir yasa olduğuna vurgu yaparak, komite ve Meclis’te uzun bir süre tartışılan ve oybirliğiyle onaylanan yasanın hazırlanmasında emeği geçen ve katkı koyan herkese teşekkür etti.
Sağlık alanında teknolojinin ve şartların sürekli geliştiğini, organ, hücre ve doku naklinin de bu çerçevede insan yaşamı açısından çok önemli olduğunu anlatan Gülle, Meclis’in onayladığı yasanın, Cumhurbaşkanı’nın da onaylamasıyla yürürlüğe gireceğini ve kendilerinin de tüzükleri hızlı bir şekilde hayata geçirerek, süreci tamamlayacağını söyledi.

Oygar: 71 hastanın diyalize ihtiyacı var
Bakanın ardından söz alan Nöfrolog Deren Oygar da yasanın içeriği hakkında bilgi verdi ve yasa ile hastaların artık ülkesinde sağlık bulacağına ve devletin ekonomik olarak korunacağını vurguladı.
Yasa kapsamında koordinasyon kurulu oluşturulacağını, denetleme kontrollerin yapılacağını, bilimsel verilen araştırılacağını belirten Oygar, yasa tüzükleri için de çalışmaların sürdüğünü, hastanede düzenlemelerin yapıldığını, tüzüklerle paralel hastanedeki çalışmaların da tamamlanacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473