banner564

Üretici dertli

Cypfruvex sezonu kapattı, tonlarca portakal dalında kaldı

Üretici dertli
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Güzelyurt’a bağlı Akçay’da yaşayan ve geçimini narenciye üretiminden sağlayan Neriman Kılıç isimli vatandaş, 20 ton civarındaki ürünün dalında kaldığını söyledi.
Diyalog’a konuşan Kılıç, kış aylarının kurak geçmesinden dolayı narenciye üretiminin düştüğünü belirterek, Cypfruvex’in de ürünlerini almayarak sıkıntılarına sıkıntı kattığını anlattı. İşçi yetersizliğinden dolayı Cypfruvex’in sezonu kapattığını öğrendiklerini kaydeden Kılıç, “Ürünüm 20 ton civarında. Şimdi ben bu ürünleri ne yapacağım? Bu yıl kış aylarının kurak geçmesinden dolayı üretim zaten düştü. Şu an Cypfruvex bu ürünlerimi de almıyor. Büyük mağduriyet içerisindeyim” dedi. 
Ürünlerin sıcak havalardan dolayı dökülmeye başladığını kaydeden Kılıç, sorunu Cypfruvex ile paylaştıklarını, ‘soruna çözüm bulunacak’ cevabı aldıklarını ifade etti. Kılıç, o günden bu yana herhangi bir iyi dönüş almadıklarını söyledi.
Alioğlu: Sorunun çözümü adına çalışmalar başladı
Diyalog muhabiri konuyla ilgili Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu ile görüştü. Alioğlu, ürünü dalında kalan üreticilerle temasta olduklarını belirterek, sorunun çözümü adına ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Kış aylarının kurak geçmesinden dolayı rekolte düşüklüğü olduğunu ve bunun da işçi sıkıntısını beraberinde getirdiğini kaydeden Alioğlu, Cypfruvex ile ortak bir çalışma yapıldığını aktardı.

“Ürünü dalda kalan üreticiler, birliğimize başvursun”
Öncelikle kaç üreticinin ürününün dalında kaldığını öğrenmekle işe başladıklarını kaydeden Alioğlu, net rakam ortaya çıktından sonra komite oluşturulup, Tarım Bakanlığı ile zararın tazmini konusunda gerekli görüşmeleri yapacaklarını söyledi. Alioğlu, Diyalog aracılığıyla üreticilere çağrıda bulunarak, “ürünü dalında kalan üreticiler, birliğimize başvuruda bulunsun” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473