banner564

Ürkütücü olay

Yolda yürüyen genç kıza arkadan yaklaşan ve elindeki delici aleti göstererek cep telefonunu alıp kaçan Nijeryalı Oserime 4 ay sonra yakalandı

Ürkütücü olay
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da geçtiğimiz Kasım ayında sosyal konutlar bölgesinde yaşanan soygun olayının faili 4 ay aradan sonra yakalandı. Sosyal konutlar bölgesinde, 7 Kasım 2016 tarihinde saat 22.00 sıralarında yolda yürümekte olan Ö.Ö isimli genç kız, birden arkasından bisikletle gelen ve kendisine henüz belirlenemeyen bir kesici aleti göstererek korkutan Nijerya uyruklu zanlı tarafından bin 400 TL değerindeki cep telefonu zorla çalınarak soyguna uğradı. 
   Olayın ardından soruşturma başlatan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Ekipleri, incelenen telefon dökümleri neticesinde, 4 ayın ardından Oserieme George Osaruwese isimli Nijerya uyruklu zanlıyı tespit etti. 

Bisikletiyle yaklaştı
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, 7 Kasım 2016 tarihinde, saat 22.00 sıralarında, Gazimağusa’da Sosyal Konutlar bölgesinde, bir ara sokakta yürümekte olan Ö.Ö isimli kızın arkasından bisikletle gelen bir kişinin cebindeki, henüz belirlenemeyen kesici  bir cismi çıkardığını ve adı edileni korkutarak bin 400 TL değerindeki cep telefonunu sirkat ettiğini söyledi.  
   Soruşturma çerçevesinde yapılan telefon dökümleri incelemeleri sonucunda zanlının tespit edilerek tutuklandığını belirten Yıldırım, zanlının suçunu kabul ettiğini söyledi. Çalınan cep telefonunun bulunduğunu, ancak kesici aletin aranmakta olduğunu dile getiren Yıldırım, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.

Bırakın gideyim
Mahkemede söz alan zanlı, “3 gün daha nezarette kalmak istemiyorum, bırakın gideyim” diyerek mahkemeye yalvardı. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473