banner564

Üstel: CTP’ye yardım ediyor

Ünal Üstel, “UBP Kıbrıs sorununa hiç bu kadar uzak durmamıştı” dedi ve ekledi:

Üstel: CTP’ye yardım ediyor
banner598
UBP Genel Başkan Adayı, Girne Milletvekili Ünal Üstel, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) üst düzey yönetiminin Kıbrıs müzakere sürecine “uzak ve ilgisiz” kaldığını savunarak, “KKTC’yi kurup yaşatma” misyonuna sahip UBP’nin şu anda “CTP’ye yardım eder durumuna geldiğini” öne sürdü. 
Üstel, Türkiye’den Kıbrıs’a getirilen suyun iradesinin UBP idaresinde olması gerektiğini ifade ederek, bu konuda yapılan açıklamalarla “Anavatan ile Yavruvatan arasına nifak tohumları serpildiğini ve UBP’ni bu konuda bile sessiz kalarak tarihi misyonunu unuttuğunu” iddia etti. 
Mesarya köylerini ziyaret eden Üstel, “İnsanımız sürdürülen müzakereler konusunda bilgi sahibi değil ve bunun endişesini taşıyor, UBP Genel Başkanı ve üst düzey yönetiminin derin sessizliği ise kafalarda çeşitli soru işaretleri yaratıyor” şeklinde konuştu.
UBP’nin 31 Ekim Kurultayı’ndan sonra seçilmesi halinde yeni yönetim olarak görüşmelerin mercek altına alınıp kamuoyunun bilgilendirilmesi için çalışma başlatacaklarını söyleyen Üstel, “halkımız oldu bitti bir çözüme asla ‘evet’ demeyecektir” dedi.

 “Suyun idaresi UBP’de olmalıydı”
Türkiye’den büyük paralar ve emekler harcanarak Kıbrıs’a getirilen suyun UBP idaresinde olması gerektiğini söyleyen Ünal Üstel, yapılan açıklamalar ile Anavatan ile Yavruvatan arasına nifak tohumları serpildiğini ve UBP’ni bu konuda bile sessiz kalarak tarihi misyonunu unuttuğunu belirtti.
“Su bütün adanın iklimini değiştirecek ve hayat getirecek” şeklinde konuşan Üstel, yaptığı bütün ziyaretlerde vatandaşların bu suyu özlemle beklediğini ve tartışmaya bile tahammülleri olmadığını gördüğünü ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473