banner564

Uyarıcı karar

Mahkeme; içiciyi Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlandırdı, satıcı Mehmet Kılıç’ı ise 18 ay hapse mahkum etti

Uyarıcı karar
banner598
Suna ERDEN
Başkent Lefkoşa’da 4 Aralık 2017 tarihinde bir gram uyuşturucu ile yakalanan sanık Sadık Amin ile ona uyuşturucu maddeyi satan ve evinde yapılan aramada 4 gram uyuşturucu bulunan sanık Mehmet Kılıç hakkında dava dün karara bağlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan Amin, sabıkası olmadığı için Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlandırıldı. Ancak 20 uyuşturucu suçundan sabıkası olan ve uyuşturucu satışı yaptığı belirtilen sanık Kılıç ise 18 ay hapse mahkûm edildi. Karar Başkan Melek Esendağlı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Gökhan Asafoğulları’ndan oluşan heyet tarafından verildi.
Kararda 4 Aralık 2017 tarihinde sanık Sadık Amin’in üzerinde yapılan aramada bir gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğu, sanığın söz konusu maddeyi sanık Mehmet Kılıç’tan aldığını söylemesi üzerine, Kılıç’ın evinde yapılan aramada tasarrufunda 2 gram 100 miligram ağırlığında hintkeneviri ile 2 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğu kaydedildi. 

Kılıç’ın aynı suçtan 20 sabıkası var
Sanık Amin’in para karşılığında sanık Kılıç’tan uyuşturucu aldığı belirtilen kararda, sanık Kılıç’ın 20 uyuşturucu suçundan sabıkası olduğu belirtildi. Kararı okuyan Yargıç Soytaç, sanıkların suçlarını kabul ettiklerini ve adaletin erken tecellisine katkıda bulunduğunu ifade ederek, sabıkası olmayan sanık Sadık Amin’in denetimli serbestlik hakkından yararlanma talebini uygun görecek 1 yıl denetimli serbestlik yasası altında gözetim altında tutulmasına emir verdiklerini açıkladı. 

Ticari amaç güttü
Yargıç Murat Soytaç, sanık Mehmet Kılıç’ın ise benzer suçlardan birçok sabıkası olduğunu ve işlemiş olduğu suçlar arasında uyuşturucu verme veya satarak ticaretini yapma suçları da bulunduğunu belirterek, bunu aleyhinde ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç Soytaç, sanığın daha önce denetimli serbestlikten de yararlandığını ve bu süre zarfında yine benzer suç işlediğini ifade ederek, sanığın cezasına bugünden itibaren başlanmak kaydı ile 18 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474