banner564

“Uyuşturucu kullanım yaşı 14’e düştü”

İki sanık hakkındaki kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, uyuşturucu rehabilitasyon merkezlerinin bir an önce açılıp devreye konulması gerektiğini vurguladı

“Uyuşturucu kullanım yaşı 14’e düştü”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Evinde yapılan aramada,  içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan 9 adet sigara izmariti ile bir adet canlı mermi bulunan Mehmet Sayman ile konu sigaraları beraber içtiği arkadaşı Muzaffer Girgin hakkındaki karar dün açıklandı
Kararı okuyan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, uyuşturucu kullanım yaşının 14 yaşına kadar düştüğünü söyleyerek, toplumun tüm birey ve organlarına görev düştüğünü belirtti. Mesutoğlu uyuşturucu rehabilitasyon merkezlerinin bir an önce açılıp devreye konulması gerektiğini vurguladı.
İddia Makamının aktardığı olgulara özetle değinen Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanık 1 Mehmet Saydam’ın evinde Narkotik Şube ekipleri tarafından yapılan aramada 9 adet içerisinde “sentetik cannabinoid” kalıntısı olan içilmiş sigara izmariti ile bir adet 9 mm tabancaya ait canlı mermi bulunduğunu söyledi. 

“Birer yıl hapse mahkum oldular”
Sanığın mesele ile ilgili olarak kendisine yapılan kanuni ihtara “ara sıra uyuşturucu kullanırım”  şeklinde cevap verdiğini belirten Mesutoğlu, mesele ile ilgili olarak daha sonra sanık 2 Muzaffer Girgin’in yakalandığını ve Girgin’in aracında yapılan aramada da içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan sigara izmariti bulunduğunu söyledi.
“Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin en tehlikeli uyuşturucu türleri arasında olduğunu söyleyen Mesutoğlu,  bu maddenin kişide bağımlılık yaptığını  ifade etti. Huzurlarında bulunan meseledeki miktarın külliyatlı olmadığını ancak azımsanamayacak bir miktarda olmadığını belirten Mesutoğlu, sanık “ Mehmet Sayman’ın benzer sabıkası olduğunu söyledi. Ayrıca sanıkların 1 adet canlı mermiyi, kimden ve ne amaç ile aldıklarını söylemeyerek tahkikata yardımcı olmadıklarının da altını çizen Mesutoğlu, sanıkların mahkemede suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda koymalarını göz önünde bulundurarak sanıkları birer yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474