banner564

Uyuşturucuya kurban gitti

29 yaşındaki Şükrü Rıza Atınç, sarma sigarayı içtikten sonra fenalaşarak hayatını kaybederken, nişanlısı Ünlen Açıkyıldız ile satıcı olduğu iddia edilen Hüseyin Atatüre tutuklandı

Uyuşturucuya kurban gitti
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Çayönü köyünden, dün günün ilk saatlerinde gelen haber tüm yurtta büyük üzüntü yarattı. Nişanlısı ile beraber yaşadığı ikametgah içerisinde, uyuşturuculu sarma sigara içen 29 yaşındaki Şükrü Rıza Atınç, kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamayarak, genç yaşta hayata veda etti.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde içeren sarma sigarayı içen 29 yaşındaki Şükrü Rıza Atınç, saat 01.00 sıralarında aniden fenalaşarak yere yığıldı. 
Atınç, nişanlısı Ünlen Açıkyıldız’ın 112 acil servisi aramasının ardından olay yerine giden Akdoğan Sağlık Ocağına ait ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne getirildiğinde Atınç’ın durmuş vaziyette olan kalbi, doktorların tüm müdahalelerine rağmen çalıştırılamayınca talihsiz genç henüz 29 yaşında aramızdan ayrıldı.

Polis iki kişiyi tutukladı
Olayla ilgili soruşturma başlatan Narkotik Şube Ekipleri, olay esnasında talihsiz gencin yanında bulunan nişanlısı Ünlen Açıkyıldız ile uyuşturucu maddenin satın alındığı iddia edilen Hüseyin Atatüre’yi gözaltına alarak nöbetçi mahkeme huzuruna çıkardı.

İkametgah içerisinde uyuşturucu madde bulundu
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, 12 Eylül 2016 tarihinde saat 01.00 sıralarında Dörtyol Polis Karakolu’ndan aldıkları bilgide Çayönü’nde sakin 29 yaşındaki Şükrü Rıza Atınç’ın ikametgahında, uyuşturucu içeren sigara içtikten sonra rahatsızlanarak yaşamını yitirdiğini öğrendiklerini ve hemen konu ikametgaha gittiklerini söyledi. 
İkametgah içerisinde yapılan aramalar sonucunda salonda bulunan çekmece içerisinde ucu yanık, uyuşturucu içerdiğine inanılan bir adet sarma sigara izmariti ile 100 miligram ağırlığında “sentetik cannabinoid” olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulduklarını anlatan Kavaz, müteveffanın nişanlısı Ünlen Açıkyıldız’ın soruşturma maksatlı gözaltına alınarak sorgulandığını söyledi.

Nişanlısı 60 TL karşılığında satın aldıklarını itiraf etti
Mahkeme huzurunda bulunan mütefevvanın nişanlısı Ünlen Açıkyıldız’ın sorgusunda, 2 gün önce 60 TL karşılığında Hüseyin Atatüre’den uyuşturucu satın aldıklarını itiraf ettiğini belirten Kavaz, zanlı 2 Hüseyin Atatüre’nin de Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.

Açıkyıldız: O kadar uyardım dinlemedi
Soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten Kavaz, soruşturma maksatlı zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Bitkin ve perişan olduğu gözlenen ve sürekli gözyaşı döken Ünlen Açıkyıldız, mahkemede söz almasının ardından , “Ben onu uyuşturucu almasın diye çok uyardım dinlemedi, benim suçum yok” diyerek kendini savundu. Açıkyıldız ayrıca cenaze törenine katılmak istediğini de kaydetti.

Atatüre: Uyuşturucu falan vermedim
Hüseyin Atatüre ise mahkemede söz almasının ardından, “Ben sadece yanına ziyarete gittim, uyuşturucu madde vermedim” diyerek suçlamaları reddetti.  Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Muhtar: İsmi daha önce böyle bir olaya karışmamıştı
Öte yandan Diyalog muhabirinin sorularını yanıtlayan Çayönü köy muhtarı Bünyamin Arkoy, Şükrü Rıza Atınç’ın Mersinli bir ailenin çocuğu olduğunu ve köye 2 yıl önce yerleştiğini  söyledi. 
Atınç’ın isminin daha önce benzer bir olaya karışmadığını da aktaran Arkoy, polisin evde yaptığı araştırmada uyuşturucu içeren sigara izmariti ve bir miktar uyuşturucu madde bulduğunun bilgisinde olduğunu ancak kesin sonucun polis soruşturması neticesinde belirleneceğini ifade etti. 

Bahçe işleri ile uğraşıyordu
Talihsiz bir şekilde yaşamını yitiren Şükrü Rıza Atınç’ın uzun süre bir berber salonunda çalıştıktan sonra, geçtiğimiz hafta köy içerisinde, bahçe işlerinde çalışmaya başladığı öğrenildi.  Atınç’ın bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474