banner564

Üzen görüntüler

Yılın son ayında işsiz kalan CAS çalışanları, aileleriyle birlikte Ercan’da eylem yaptı, terminale girmek isteyenler, polisle karşı karşıya geldi

Üzen görüntüler
banner598

Çiğdem AYDIN 
Cyprus Airport Services (CAS) şirketinin tasfiyesine karar verilmesinin ardından işsiz kalan çalışanların başlattığı açlık grevi devam ediyor. Ercan Havaalanında yapılan eyleme CAS çalışanlarının aileleri de destek verdi. Kalabalık bir grup Ercan önünde kordon oluşturan polisleri delerek Ercan Havaalanının içerisine girdi. Kısa bir arbedenin ardından CAS çalışanları dışarı çıkarıldı. Üzücü görüntülerin yaşandığı eyleme destek verenlerin arasında Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar ile UBP Milletvekili Zorlu töre de vardı. Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ve Hak-Sen Başkanı İzzet Türkmen basın açıklaması yaparak, mağduriyet yaşayan çalışanların sorununa çözüm istedi. Tatar ve Töre ise CAS’ın tasfiyesinden hükümeti sorumlu tutarak, çalışanların haklarının sonuna kadar savunucusu olacaklarını belirtti.
Atakan: Yazık günah bu insanlara
Hava – Sen Başkanı Buran Atakan yaptığı açıklamada şunları aktardı, “4 Yılda bir bunu bize yapıyorlar 2010 yılında bize yaptılar 2014 yılında CAS çalışanlarına… Bu şirkete çalışanlar sahip çıktı. Ben soruyorum buradan bütün toplum öğrensin hangi özel şirketin yönetim kurullarını bakanlar kurulu atar? Bugüne kadar bu şirket için alınan bütün kararlar bakanlar kurulu kararıyla alınmıştır. Partilerinizi mutlu etmek için buraya yönetim kurulu üyeleri atadınız şimdi şirketi kapattınız bu insanlar suçlu oldu. Yazık günah daha fazla bu inatlaşmayı bırakınız.” 
Türkmen: Hani emek en yüce değerdi?
Hak-Sen Başkanı İzzet Türkmen ise konuşmasında hükümeti suçlayarak, “Önümüz yılbaşı hükümet edenler, siyasette olanlar, kırık yıldır özellikle emek en yüce değerdir diyerek, sizlerden, bizlerden oy isteyenler, oy alanlar ve bu koltukları işgal edenlerin  ya derhal o koltuklardan kalkıp kırk yıldır bize yalan söylediklerini itiraf etmeleri lazım  ya da sizleri yarın sabahtan tasfiye etmek yerine şirketinizin kapısını açarak işinizin başına göndermesi lazım. Bunun dışında hiçbir şey biz burada olan sendikalar için kabul edilebilir bir durum değildir” dedi. 

Tatar: Mağduriyetin giderilmesi için çalışacağız
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da konuşmasında, “Biz burada da, mecliste de, her yerde bunu paylaşıyoruz.   Çağrısını yapıyoruz. Bu kadar insanımızın bu şekilde sokağa atılmasını asla tasvip etmeyiz. O bakımdan hükümete meclis kürsüsünden de, bütçe görüşmelerinde de çağrıda bulunduk. Bunun açıklanması lazım yani bu böyle basit bir iş değildir. Hiçbir tatmin edici bir açıklama olmadığı için bizde çok rahatsızız ve biz bunun takipçisi olacağız ve bu çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için elden gelen her türlü muhalefet görevini yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Töre, hükümeti suçladı
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de hükümetin CAS çalışanlarını gerekçesiz bir şekilde sokağa attığını savunarak “Bu insanlar işe alınmazsa biz UBP iktidarında yasanın gereğini yapacağız hepsini işe alacağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474