banner564

Üzüntü duydum

Besim Tibuk, iş adamı Osman Kavala’nın gözaltına alınmasını değerlendirdi:

Üzüntü duydum
banner598
Çiğdem AYDIN
Liberal Demokrat Parti Onursal Başkanı ve Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, iş adamı Osman Kavala’nın gözaltına alınmasından büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.
   Diyalog’un konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Tibuk, “Hangi gerekçeyle gözaltına alındığı bilinmiyor. Başarılı bir iş adamının bu şekilde uçaktan iner inmez havaalanında gözaltına alınması karşısında son derece üzüntü duyuyorum” dedi.
   Türkiye’deki iş çevrelerinin konuyla ilgili tepkisizliğine değinen Besim Tibuk “Ortada kanıtlı, delilli bir suç olmadan bu şekilde gözaltılar yapılırken iş çevrelerindeki sessizliği ve tepkisizliği de anlamış değilim” şeklinde konuştu.
   Türkiye’deki, Amerikan aleyhtarlığının teşvik edilmesine de değinen Besim Tibuk, ünlü yatırımcı George Soros’la ilgili tepkileri de eleştirdi. Soros’un iş dünyası ve diğer alanlardaki yatırımlarına ve katkılarına dikkat çeken Tibuk “Şahsen Soros gibi bir iş adamı olmayı çok isterdim” dedi.

Osman Kavala Kimdir?

1957 Paris doğumlu olan Kavala, İstanbul Robert Lisesi'ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu.
Babası Mehmet Kavala'nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışmaya başlayan Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa'da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.
İletişim yayınlarının kurucularından olan Kavala; TESEV yönetim kurulu üyeliği, Açık Toplum Enstitüsü'nde danışma kurulu üyeliği ile Helsinki Yurttaşlar Derneği üyeliği yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474