banner564

‘Vallahi Molehiya’

Fatih Esergül, arabasında ele geçirilen 75 gram uyuşturucu için ilginç bir savunma yaptı

‘Vallahi Molehiya’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Geçitkale’de operasyon düzenleyen narkotik polisi, 75 gram uyuşturucu madde ele geçirdi. 
Suçla bağlantılı oldukları öne sürülen Mustafa Topçuoğlu ile Fatih Esergül gözaltına alındı. Aracında uyuşturucu bulunan zanlının polisteki ifadesinde, “uyuşturucu değil, molehiyadır. Ben molehiya kokusuna bayılıyorum, o yüzden aracımda taşıyorum” şeklinde izahat verdiği belirtildi. Polis, yakaladığı iki zanlıyı dün tutuklama talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkardı.

Aracında 75 gram uyuşturucu bulundu
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, 16 Ocak 2018 tarihinde zanlı Mustafa Topçuoğlu’nun Geçitkale’de trafik kazası yaptığını ve kazanın ardından aracında yapılan aramada, bir gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Zanlıdan elde edilen soruşturma sonucunda uyuşturucu maddeyi zanlı  Fatih Esergül’den 100 TL karşılığında aldığını belirlediklerini kaydeden  Türe, zanlı  Fatih Esergül’ün tespit edildiğini ve aracında yapılan aramada 75 gram uyuşturucu madde bulduklarını söyledi.

“Molehiya kokusuna bayılıyorum”
 Zanlının bulunan madde hakkında, “uyuşturucu değil, molehiyadır. Ben molehiya kokusuna bayılıyorum, o yüzden aracımda taşıyorum”  izahatını verdiğini belirten Türe, soruşturmanın yeni başladığına vurgu yaparak mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların, soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473