banner564

Vatandaşın sesi olacak

Özersay, “Göreve gelmem halinde Bakanlar Kurulu’na başkanlık etme yetkisini kullanacağım” dedi

Vatandaşın sesi olacak
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesini ziyaret ederek muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Kudret Özersay, ülkede toplumun canını yakan ve hükümetin kayıtsız kaldığı sorunlar olduğunu savunarak, göreve gelmesi halinde bunların çözümü için Bakanlar Kurulu’na başkanlık etme yetkisini kullanacağını ve kamu vicdanını yaralayan konuları buraya taşıyacağını söyledi.
Bugüne kadar görev yapan Cumhurbaşkanlarının Bakanlar Kurulu’na sadece “Kıbrıs sorunu” gündemiyle başkanlık ettiğini söyleyen Özsersay, Anayasa’nın “Cumhurbaşkanı gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kurulu’na başkanlık edebilir” maddesine dikkat çekti.
Kudret Özersay, “Eğer bir Cumhurbaşkanı vatandaşın canını yakan sorunları görüyor, toplumdaki rahatsızlığı gözlemliyorsa, gece yattığında huzuru kaçmalı, rahat uyumamalıdır, bir şey yapmalıdır” diye konuştu.
Ziyareti sırasında ülkedeki durumu eleştiren Özersay, uyuşturucu ve yolsuzlukla mücadele, bahis ofisleri, belediyelerin ortak sorunları, iç güvenlik, Polis Teşkilatı’nın ihtiyaçları, vergi düzenlemeleri ve çevre gibi konularda keyfi uygulamalar ve adaletsizlikler olduğunu savundu.
Özersay, “Hükümetin bu sıkıntılara çözüm üretme konusunda isteksizliğini görmem halinde kamuoyunu bilgilendireceğim ve bu yolla hükümeti hareket geçmeye, var olan sorunların çözümü için adım atmaya zorlayacağım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474