banner564

Vidanjörde kalıyordu

İki ayrı restorandan hırsızlık yapan zanlının işsiz olduğu, sokaklarda yaşadığı belirtildi

Vidanjörde kalıyordu
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a 30 günlük vize ile giriş yapan, süresi dolunca kaçak duruma düşen Sinan Yıldız,  24 Aralık 2018 ile 4 Ocak 2019 tarihlerinde Girne’de iki ayrı restorandan hırsızlık yaptı. 
   İşsiz olan ve bir arkadaşına ait vidanjörde yatıp kalkan zanlı, her iki restorandan para, cep telefonu gibi eşyalar çaldı. İşyerlerindeki kamera kayıt cihazlarını da alan zanlı Girne’de tespit edilerek tutuklandı. Zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 
   Soruşturmayı yapan polis, zanlının 24 Aralık 2018 tarihinde Girne Yat Liman’ında faaliyet gösteren Carop isimli restorandan 8 bin TL nakit para, bir kol saati, bir dizüstü bilgisayar, iki cep telefonu, kamera kayıt cihazı çaldığını söyledi. 
   Polis, zanlının 4 Ocak 2018 tarihinde ise Grapewine isimli restorandan 250 TL, 375 Euro, birçok puro, bir cep telefonu, işyeri sahibine ait 4 altın kaplama mücahit madalyası çaldığını ifade etti.
Zanlının Girne’de tespit edilerek tutuklandığını, tasarrufunda iki adet fotoğraf makinesi, bir adet kol saati, bir adet cep telefonu bulunduğunu belirten polis, zanlının ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. 

45 gün cezaevinde
    Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, 10 Kasım 2018 tarihinde ülkeye giriş yaptığını ancak vize süresinin bir ay önce bitmesine rağmen ülkede kaçak kalmaya devam ettiğini ifade etti. Zanlının sokaklarda ve bir arkadaşına ait vidanjör araçta kaldığını belirten polis, tutuklu yargılanmasını talep etti.
   Mahkeme, zanlıyı 45 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473