banner564

Vinci erken kaldırmış

Mohammed Abdulhamit’in ağır yaralandığı iş kazasında ihmali olduğu iddia edilen Hayrullah Kurt, tutuklandı

Vinci erken kaldırmış
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da önceki gün meydana gelen ve Mohammed Abdulhamit’in ağır yaralandığı iş kazası ile ilgili olarak Hayrullah Sarı ismindeki vinç operatörü, ihmali olduğu iddiası ile tutuklandı. Hayrullah Kurt’un, Mohammed Abdülhamit’ten tamam işareti almadan vincin ucunu kaldırdığı ve Abdülhamit’in halata temas etmesi ile 9 metre yükseklikten yere düştüğü ileri sürülüyor. Polis tarafından gözaltına alınan zanlı dün Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, 8 Nisan 2017 tarihinde saat 11.30 sıralarında, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) içerisinde bulunan Uçanok Grup’a ait bir yurt inşaatında iş kazası yaşandığını söyledi. Polis, zanlı Hayrullah Kurt’un, kullanımındaki vinç araç ile inşaatın ikinci katında kalıp tahtası indiren işçi Mohammed Abdülhamit’in konu tahtaların bulunduğu halatı çözüp kurtarıp zanlıya tamam işareti yapmadan, zanlının vincin ucunu kaldırdığını ve Abdülhamit’in halata temas edip kaydıktan sonra 9 metre yükseklikten yere düştüğünü söyledi.

Hayati tehlikesi var
   Mohammed Abdülhamit’in sağ el bileği, her iki ayak bilekleri, kaburga ve bel kemiklerinde kırıklar oluştuğunu ve akciğerinde ezilme meydana geldiğini belirten Karagil, talihsiz işçinin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü ve hayati tehlikesinin devam ettiğini ifade etti.

İnşaat mühürlendi
   Zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde, Abdülhamit’ten tamam işaretini aldıktan sonra vincin ucunu kaldırdığını iddia ettiğini anlatan Karagil, diğer çalışanların zanlıyı doğrulamadığını söyledi. Çalışma Dairesi’nin de inşaatı kontrol ettiğini ve mühürlediğini belirten Karagil, dairenin Pazartesi günü inşaatta detaylı bir araştırma yapacağını ifade etti. Karagil, soruşturma maksatlı zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: Arkadaşlarım yalan söylüyor
   Mahkemede söz alan zanlı Hayrullah Kurt, ifade veren iş arkadaşlarının yalan söylediğini ve kendisinin işareti aldıktan sonra vincin ucunu kaldırdığını iddia ederek, “biz kesinlikle görüş alanımızın olmadığı yerlerde işaret almadan vincin ucunu kaldırmayız” şeklinde konuştu.
   Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474