banner564

“Ya benimsin ya toprağın”

Ülkede 7 yıldır kaçak yaşayan ve aleyhinde birçok suçtan dava dosyası bulunan Haydar Şahin, ayrıldığı kız arkadaşının yolunu kesip ölümle tehdit etti

“Ya benimsin  ya toprağın”
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’ta 2010 yılından bu yana kaçak yaşadığı ve aleyhinde birçok suçtan dava dosyası bulunan Haydar Şahin dün, ayrıldığı kız arkadaşını defalarca taciz ve öldürmekle tehdit ettiği iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı. Zanlının ayrıldığı kız arkadaşının iki defa yolunu kestiği ve “Seni başkasına yar etmem, ya benimsin ya toprağın” diyerek tehdit savurduğu ileri sürüldü.
Girne Kaza Mahkemesindeki duruşmada, zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Haydar Şahin’in 3 Temmuz tarihinde saat 16.30 sıralarında Lefkoşa- Ortaköy'de faaliyet gösteren Lemar alış veriş merkezi oto park yeri içerisinde ayrılmış olduğu kız arkadaşı olan N. Ç’yi kendisiyle barışmadığı gerekçesiyle cep telefonunu kırdığını söyledi. 
Polis, zanlının olayın akabinde yine N.Ç isimli genç kadının sol kolunu tutup bükmek suretiyle darp ettiğini belirtti. Polis, olay yerinden kaçan zanlının daha sonra 7 Temmuz tarihinde saat 21.15 raddelerinde kullanımında bulunan araç ile fuar düğün salonu yakınında aracı ile ilerlemekte olan N.Ç isimli kadının aracının önünü keserek araçtan inip sağ elini tutup bükmek suretiyle zorla kendi aracına bindirip kaçırdığını ifade etti. 

Telefonla aradı, ölümle tehdit etti…
Polis, zanlının daha sonra genç kadını bıraktıktan sonra bu sefer telefonla arayarak, öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Polis, meselenin polise aktarılmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında zanlının tutuklandığını ve aleyhinde “zorla adam kaçırma, kasti hasar, darp ve telefonla tacizlik” suçlarından soruşturma başlatıldığını belirtti. Polis, yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının etki etme olasılığı kalmadığını belirtti. Zanlının askıda benzer birçok suçtan davası bulunduğunu ve yapılan soruşturma kapsamında ülkemizde kaçak olarak bulunduğunu belirten polis, davalarında hazır olması için tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme, birçok sabıkası bulunan zanlının 45 gün süre cezaevinde beklemesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473