banner564

Yalçın Akdoğan: ‘Meselenin üzerine gittik’

Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kıbrıs’ta “çözümsüzlük, çözümdür” siyasetinin değiştirildiğini söyledi

Yalçın Akdoğan: ‘Meselenin üzerine gittik’
banner598
    Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezince düzenlenen "Ermeni Sorunu: Sanallık ve Gerçeklik" konferansında, Kıbrıs sorununa da değindi. Akdoğan “çözümsüzlük, çözümdür” politikasını değiştirdiklerini söyledi.
   Akdoğan şöyle dedi:
    Türkiye'de faklı toplum kesimlerinin meseleleri var. Bunları ele almalıyız dedik. Aleviler, Kürtler, Ermeni meselesi ne varsa, yani Türkiye'nin muhatap kaldığı birçok kronik sorun, bunların üzerine gidelim dedik. Bir sorun varsa bunu çözmek lazım. Siyasetçinin işi sorun çözmek. Bunun için birçok reform yaptık, adımlar attık. Baktık ki Kıbrıs meselesi, 'Çözümsüzlük çözümdür' diye bir politika benimsenmiş. Avrupa Birliği ile ilişkiler tam bir kandırmacaya dönüşmüş. Ermeni meselesi, Kürt meselesi, yani bir sorunlar kümesi var ve buna karşı yanlış bakış açısının getirdiği bir kilitlenme durumu var. Biz 'Kafamızı kuma gömemeyiz' dedik ve bu meselelerin üzerine kararlılıkla cesaretle gitmeye çalıştık."    

Meselenin üzerine gidildi

   Akdoğan, meselelerin üstüne gidildikçe korkan tarafın Türkiye olmadığının görüldüğünün altını çizerek,Kıbrıs meselesinde Türk tarafından "Evet", ancak Rum tarafından "Hayır" kararı çıktığını hatırlattı.
   Ermeni meselesinde ilişkileri normalleştirmeye çalıştıklarına dikkati çeken Akdoğan, "Hem Ermenistan'la ilişkileri normalleştirelim hem de Ermeni meselesi bağlamında daha neler yapılabilir, bu mesele nasıl yumuşatılabilir? Ama Ermeni diasporası, sorunu esir almış. 'Ermenistan' diye de bir derdi yok, 'Bu meseleyi çözüme kavuşturayım' diye de bir derdi yok. Bu meselede kafamızı kuma gömmüşüz. Birtakım lobiler, gitmişler çalışma yapmışlar, 'Soykırım var' diye. Bir kutsal tabuya döndürmüşler. Kimse bunu konuşamaz, tartışamaz hale gelmiş. Biz bu meselelerin üzerine gidince baktık ki ortada bu meseleleri kilitleyen birileri var. Kürt meselesinde Kandil, Ermeni meselesinde Ermeni diasporası,Kıbrıs'ta Rum kesimi.... Biz ileri adım atmadığımız için onların isteksiz olduğunu görmemişiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474