banner564

Yanlıştan dönüldü

Antalya’da Corendon Hava Yolları yetkilileriyle bir araya gelen Bakan Sucuoğlu, “Ülke turizmi için her türlü katkıya hazırız” dedi

Yanlıştan dönüldü
banner598
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Antalya’daki temasları kapsamında Kuzey Kıbrıs’a yılda ortalama 20 bin turist getiren Corendon Hava Yolları’nın yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu ve Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu Corendon Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve şirket yetkilileriyle uzun süren bir toplantı yaptı.
Bakan Sucuoğlu ise Corendon’un yaşadığı sıkıntılarla ilgili alternatif çözüm önerilerini konuştuklarını kaydetti.
Sucuoğlu, sıkıntının çözümü için ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını söyleyerek, 2016 yılı için proje, çalışma imkanı ve şartları görüştüklerini belirtti.
Corendon’un, Kuzey Kıbrıs turizmi için önemli olduğunu belirten Sucuoğlu, toplantının olumlu geçtiğini kaydederek, ülke turizmi için her türlü katkıya hazır olduklarını vurguladı.
Corendon Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, toplantıda “tur operatörü” ve “yatırımcı” olarak KKTC’de yaşadıkları bürokratik ve teknik sorunlara değindi. Karaer, Rumların baskılarına rağmen Kuzey Kıbrıs’a yılda ortalama 20 bin turist getirmeyi başardıklarını ifade etti.

Sucuoğlu, ATSO Başkanı Çetin'le görüştü
Öte yandan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Antalya’da gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ile bir araya geldi.
Görüşmede konuşan Çetin, KKTC ile turizm konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, "Antalya ve KKTC farklı zenginlikleri barındıran iki önemli turizm destinasyonu. Zenginliklerimizi doğru şekilde bir araya getirerek ortak kazanımlar elde edebiliriz" ifadelerini kullandı.
Faiz Sucuoğlu da, Antalya ile işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını belirterek, ATSO liderliğinde Antalya'dan turizm heyetini KKTC'ye davet etti. Sucuoğlu, "En kısa sürede bir araya gelip hangi konularda işbirliği yapabileceğimizi karşılıklı görüşüp, somut adımlar atalım. Antalyalı turizmcileri KKTC'de görmek bize mutluluk verir" ifadelerini kulandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473