banner564

Yapılan hesap doğru değil

Çavuşoğlu, Türkiye’den KKTC’ye ulaşan kaliteli suyun 2.30 TL’ye belediyelere ulaştırılmasının pahalı bulunmasının gerçekçi olmadığını kaydetti

Yapılan hesap  doğru değil
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC Su Temin Projesi çerçevesinde adaya ulaşan suyun fiyatının belirlenmesi sonrasında özellikle ana muhalefet partisi CTP’nin; “suyun pahalı olduğu” yönünde dile getirdiği görüşleri değerlendirdi.
Çavuşoğlu, Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi kapsamında adaya ulaşan kaliteli suyun 2.30 TL’ye belediyelere ulaştırılmasının pahalı bulunmasının gerçekçi olmadığını kaydetti.
Çavuşoğlu, geçiş döneminde belediye depolarına teslim edilecek suyun 2.30 TL’lik birim fiyatına, suyun ülkeye giriş yaptığı noktadan itibaren oluşacak tüm içme suyu yatırımları, işletme, bakım, onarım, tamir, yenileme, tamamlama, personel, enerji, yedek parça, sarf malzemesi gibi kıstasların dahil olduğunu belirtti.
Bakan Nazım Çavuşoğlu, ayrıca 2 Mart tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan “Su Temini ve Yönetimine İlişkin Hükümetlerarası Anlaşmanın” hükümetler değişse de devletin sürekliliği açısından hükümet ve bakanlık tarafından devam niteliği kabul edilerek, hareket noktası oluşturulduğunu belirtti.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, dün yaptığı yazılı açıklamada, “CTP’nin su ile ilgili yaptığı basın açıklamasını” yanıtladı.

“Halkın daha fazla mağdur olmamasını gözettik”
Susuzluk çekilen ülkede halkın daha fazla mağdur olmaması amacıyla herhangi bir fark gözetilmeksizin ülkede su konusunda söyleyecek sözü, görüşü ve katkısı olabilecek tüm şahıs ve birimlerle bir araya gelerek ve kaybedilen zaman da dikkate alınarak süratle hareket edildiğini belirten Çavuşoğlu, çok kısa süre içerisinde protokol ve abonelik sözleşmelerinin hazırlanıp ilgili paydaşların bilgi, görüş ve önerilerine şeffaf bir yaklaşımla aktarıldığını kaydetti. 

“Belediyelerin özerk yapısı korunmalı…”
Çavuşoğlu belediyeler ile ilgili de şunları kaydetti:
“Belediyelerin özerk yapısının korunması gerektiği inancıyla bu konuda başlangıçta tartışılan tek tarife sisteminin belediyelere müdahale olacağı kanaatiyle bundan vazgeçilmesi, yerel yönetimlerin özerkliğine saygı olarak, demokratik bir anlayış biçimi olarak algıladığımızdan bu yönlendirmeyi yapmama düşüncesindeyiz.
Belediyelerimizin süreç içerisinde içine girebilecekleri muhtemel sıkıntıları öngörebilmek için tüm belediyelerimize maliyet hesaplarını belgeli bir şekilde bizlere iletmelerini talep etmemizin motivasyonu işaret edildiği gibi belediyelerin geleceklerine dair gailemizin bir sonucudur. 
Bu konuda belediyelerimizin görüş, öneri ve uygulamadan doğacak aksaklığın giderilmesi için bizlere görüş ve önerilerini sunmaları için talep yazımız kendilerine elektronik ortamda iletilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473