banner564

Yapılan tetkikler sonucu Ebola taşımadığı anlaşıldı

Yüsek ateşle Mağusa Hastanesi’ne giden Nijeryalı Maria, daha sonra Domuzcular Burnu’ndaki hastaneye sevk edildi, yapılan tetkikler sonucu ebola taşımadığı anlaşıldı

Yapılan tetkikler sonucu Ebola taşımadığı anlaşıldı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Devlet Hastahanesinde dün ebola virüsü paniği yaşandı. Kuzey Kıbrıs’ta öğrenci olarak bulunduğu öğrenilen 21 yaşındaki Nijerya uyruklu Maria Orinya’nın yüksek ateş ile Gazimağusa Devlet Hastahanesine başvurması ile başlayan panik kısa sürede ülkede şok etkisi yarattı. 
Polise verdiği ifadede, KKTC’ ye bir yıl  önce geldiğini iddia eden Orinya’nın bir ay önce ülkeye giriş yaptığı anlaşıldı. Genç kız ve yanında hastaneye gelen 2 arkadaşı bir odada karantinaya alındı. 
Hastane görevlileri tarafından gelen hastalara maske dağıtıldı ve hastane de hijyen çalışmalarına başlandı.  
Sihhiye müfettişleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. 
Hastane yetkilileri benzer belirtiler ile yurt dışından belli bir süre zarfında gelen her kişiye ebola şüphesi ile tedbir aldıklarını söyleyerek, panik yapacak bir durumun olmadığını ifade etti. 

Ebola olmadıkları anlaşıldı
Gazimağusa Devlet Hastanesinde bir odada yaklaşık 5 saat bekletilen Orinya ve 2 arkadaşı, Başkent Lefkoşa’dan gelen gelen ambulansla, tahlilleri yapılmak üzere Domuzcular Burnu’nda bulunan askeri hastaneye sevkedildi. Domuzcular Burnu’ndaki hastanede gerekli tetkikleri yapılan Maria Orinya ve iki arkadaşının ebola olmadığı anlaşılarak taburcu edildi. 

Gür: Ebola bulgusuna rastlanmadı
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Gazimağusa Devlet Hastanesine dün yüksek ateş şikâyetiyle başvuran Nijerya uyruklu kişinin durumuyla ilgili, dün gece bir açıklama yaptı.
Müsteşar Gür açıklamasında, akşamüzeri Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden özel bir ambulansla Lefkoşa’ya sevk edilen Nijerya uyruklu kişi ve bu kişinin yakın arkadaşları olan 2 kişiye, Sağlık Bakanlığının Enfeksiyon Uzmanları tarafından kontrol yapıldığını kaydederek, yapılan kontrollerde kişilerde Ebola hastalığına dair herhangi bir bulguya rastlanmamasından dolayı taburcu edildiklerini bildirdi.

Taburcu edilmelerindeki 3 gerekçe
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gür, dün Gazimağusa Devlet Hastanesine yüksek ateş şikâyetiyle müracaat eden Nijerya uyruklu kişiyi ve diğer 2 arkadaşını, 3 gerekçeden dolayı taburcu ettiklerini ifade etti.

Lefkoşa’da yüksek ateş belirtisi  yok
Birinci gerekçenin söz konusu kişiye şüpheli olan kişiler Lefkoşa’da Enfeksiyon Uzmanları tarafından kontrol edildi. Yüksek ateş belirtisi ve Ebola bulgusuna rastlanmadı.

Kuluçka dönemi aşıldı…
Gür, diğer gerekçelerin de, adı geçen şahısların KKTC’ye giriş tarihinin kuluçka dönemini aşmış olması olduğunu ifade etti.

Salgın bölgesinin dışından KKTC’ye geldiler…
Son gerekçenin, kişilerin KKTC’ye Nijerya’daki salgın bölgesinin dışındaki bir bölgeden gelmiş olması olduğunu kaydeden Gür, taburcu edilen söz konusu kişilere yönelik gerekli önlemlerin alındığının altını belirtti.
Gür, “Bakanlığımız bu konuda tüm önlemleri almıştır. Söz konusu hastanın takipleri yapılmaya devam edilecektir. Kişinin tüm iletişim bilgileri alınmıştır. Herhangi bir rahatsızlık durumunda kendisine ilgili ekiplerimiz tarafından süratle ulaşılacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2014, 10:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turgay
Turgay - 2 yıl Önce

Şükür kavuşturana çoluk çocuk perişan olduk neyse geçti . Saka Metin bey üzerinize baskı olusmasin. Sagolun.

RTI
RTI - 2 yıl Önce

Güzel yaş lar olsun, kaleminize sağlık, yazının devamıni bekliyoruz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474