banner564

Yaprak dökümü

2013’teki seçimde 12 milletvekili çıkaran DP’de, peş peşe yaşanan istifalara Menteş Gündüz de dahil oldu, Meclis’teki sandalye sayısı 5’e düştü

Yaprak dökümü
banner598
Ana muhalefet Demokrat Parti’de (DP) yaşanan istifa zincirine Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de eklendi.
KKTC’de 28 Temmuz 2013 tarihinde yapılan son genel seçimlerde 12 milletvekili ile parlamentoda temsil hakkı elde eden DP, aradan geçen süre içerisinde 7 milletvekilinin partiden istifası ile ciddi bir kan kaybı yaşadı.
Genel sekreterlik görevini de yürüten Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un geçen Cuma günü partiden istifa ettiğini açıklamasıyla Meclis’te 6 sandalyeye düşen DP’de dün, Genel Başkan Serdar Denktaş’a telefonla mesaj gönderen Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de istifa ettiğini bildirdi.
DP’den yapılan açıklamada, Gündüz’ün istifasının Denktaş tarafından kabul edildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Demokrat Parti Ulusal Güçler Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş’a cep telefonu ile gönderdiği mesajla partiden istifasını sunmuştur. Genel Başkan Serdar Denktaş ise istifayı kabul etmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”

Şimdi gözler Berova’da
Gündüz’ün istifası ile birlikte DP’nin Ulusal Güçler kanadından sadece Özdemir Berova kalmış oldu.
Meclisteki sandalye sayısı 5’e düşen DP’de tüm gözlerin üzerine çevrildiği Özdemir Berova’nın bugün bir açıklama yapması bekleniyor. Parti içerisinde rahatsızlığı bulunan Berova’nın da ayrılmasının an meselesi olduğu iddia ediliyor.

DP, 12’den 5’e nasıl düştü…
KKTC’de 28 Temmuz 2013 tarihinde yapılan son genel seçimlerde 12 milletvekili ile parlamentoda temsil hakkı elde eden Demokrat Parti’den ilk istifa 30 Nisan 2014 tarihinde Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre’den geldi.
Zorlu Töre’nin ardından 17 Kasım 2014’te; Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu ve Hamit Bakırcı DP’den birlikte ayrıldı. Bu 4 milletvekili daha sonra Ulusal Birlik Partisi (UBP) safına geçti.
DP’de tam sular duruldu derken, bu ayın başında Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek’in beklenmedik istifası, siyasi kulislerde şok etkisi yarattı. Haziran ayında yapılacak kurultaya hazırlanan DP’de genel sekreterlik görevini yürüten ve sık sık UBP ile birleşme çağrısı yapan Hasan Taçoy, Genel Başkan Serdar Denktaş’la yaşadığı fikir ayrılığının ardından geçen Cuma günü partiden ayrıldığını açıkladı. Art arda gelen istifalarla sarsılan DP’de Hakan Dinçyürek ve Hasan Taçoy’un ardından dün Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de istifa etti. Meclis’te 12 sandalyeden 5’e düşen DP’de bundan sonra yaşanılacaklar merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473