banner564

Yardım bekliyor

Anadolu Mahallesi’nde yaşayan Alaaddin Kılıç, 28 yıldır oturduğu evin tapusunu tüm uğraşlarına rağmen alamadı

Yardım bekliyor
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın Anadolu mahallesinde, 28 yıldır oturduğu evinin tapusunu alamayan Alaaddin Kılıç isyan etti. Diyalog muhabirine mağduriyetini anlatan Kılıç, kendisine ev ve arsanın tapusunun verileceğine dair söz verilmesine rağmen yıllarca oyalandığını, sonunda ise tabu verilemeyeceğinin, ancak kira olarak ev ve arsanın kendisine tahsis edilebileceğinin söylendiğini dile getirdi.
1976 yılında vatandaş oldum
KKTC’ye 1976 yılında geldiğini ve evlilik yaparak vatandaş olduğunu anlatan Kılıç, 1978 yılında arsa için başvuruda bulunduğunu ve 1981 yılında kendisine arsa alma hakkı bulunduğuna dair evrak geldiğini söyledi, 1987 yılında ikinci evliliğini gerçekleştirdiğini belirten Kılıç, 1989 yılında kendisine bir evrak daha geldiğini ve arazi bulunmadığından dolayı kendisine topraklandırma yapılamadığının bildirildiğini söyledi.
1991 yılında bu eve yerleştim
Antalyalılar bölgesinde ikamet ederken, ordaki evinden feragat ederek şu an oturmakta olduğu eve yerleştiğini anlatan Kılıç, daha sonra elinde tapusu ile bir şahsın geldiğini ve konu arsanın kendisine ait olduğunu söylediğini aktardı. Dönemin Tarım Bakanı Kenan Akın, bir milletvekili ve İskan Dairesi Müdürü’nün, konu şahsa Doğu Akdeniz Üniversitesi yakınlarında bir bölgede, konu evden feragat etmesi için başka bir arsa tahsis edildiğini ve konu ev ile arsanın kendisine tahsis edileceğinin garantisinin verildiğini anlatan Kılıç, o tarihten itibaren sık sık İskan Dairesi’ne gittiğini ve sürekli olarak oyalandığını ifade etti.
Son olarak ancak kiralayabilriz dediler
Sürekli olarak kendisini oyaladıklarını ve başından savdıklarını anlatan Kılıç, son olarak kendisine 1987 yılında evlilik yapmasından dolayı tapu almaya hak sahibi olmadığının ancak konu ev ve arsanın kendisine kiralanabileceğinin söylendiğini söyledi.
Kira ödeyecek durumum yok
Asgari ücret lan 2 bin 750 TL maaşı olduğunu, kredi borcu nedeni ile elinde sadece  bin 150 TL para geçtiğini ve bu para ile aile geçindirmek zorunda olduğunu belirten Kılıç, “ben şimdi nasıl kira ödeyeyim, 28 yıldır bu evde yaşıyorum, evi emeklerim ile adeta cennete çevirdim, bahçesine ağaçlar diktim, bana yıllarca oturduğum evin tapusunu versinler” diyerek yetkilileri göreve çağırdı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

GERİ TÜRKİYEYE GİTSİN.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474