banner564

Yargı acımadı

900 adet uyuşturucu hap ile ülkeye giriş yapan ve 16 tanesini sattıktan sonra yakalanan  Mete Hallaçoğlu, 13 yıl hapse mahkum edildi

Yargı acımadı
banner598

 Suna ERDEN

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından 2017 yılının Şubat ayında Alsancak’ta bir eve düzenlenen operasyonda, tasarruflarında 658 adet MDMA (Extacy) türü uyuşturucu hap ile yakalanan üç sanıktan Mete Hallaçoğlu hakkındaki davada sonuçlandı. 
Aralık 2017 tarihinde suç ortakları Rebah Gerçeker 9 yıl, Salihcan Aztekin 15 ay hapis cezası alırken, Hallaçoğlu da 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davanın karar oturumunda, oy birliği ile alınan kararında 3 davadan suçlu bulunan Hallaçoğlu, 13 yıl hapse mahkûm edildi. Kararı Yargıç Temay Sağer açıkladı. 

Birçok kişi zehirlenecekti
Yargıç Temay Sağer, Metin Hallaçoğlu’nun 2017 yılı Şubat ayında Lapta’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 880 adet uyuışturucu haplarla suçüstü yakalandığını anlattı. 
Hallaçoğlu’nun ülkeye turist vizesi ile 90 günlüğüne giriş yaptığını belirten Sağer, sanığın ülkeye tüccar gibi gelip, uyuşturucu piyasasını araştırıp, bu işi toptancılığa çevirmeyi planladığını, bunun kararda ağırlaştırıcı olduğuna değindi. Hallaçoğlu’nun ülkeye getirdiği MDMA türü uyuşturucu hapların miktarının azımsanmayacak miktar olduğuna değinen yargıç Temay Sağer, bu suçun 15 yıla kadar hapisliği olduğunu belirtti.  Sanığın ülkeye getirdiği uyuşturucu hapların 900 adet olduğunu, bunların 16’sını satmayı başardığını ve kalan uyuşturucu hapları satmayı başarabilseydi çok kişinin zehirleneceğine değinen Sağer, en ağır cezayı uyuşturucu ithal edenlerin alması gerektiğine dikkati çekti. 

Önce planladı
2017 yılı mahkeme kayıtlarına değinen Sağer, uyuşturucu suçlarının geçtiğimiz yıl yüzde 49.34 artış gösterdiğini söyledi. Hallaoğlu’nun tasarrufunda bulunan 880 adet MDMA türü uyuşturucu hapların oldukça fazla olduğunu kaydeden Sağer, sanığın tek gayesinin uyuşturucu hapları satarak para kazanmak olduğuna ve bu durumun sanık aleyhine ağırlaştırıcı olduğunu söyledi.  Hallaçoğlu’nun suçu planlayarak işlediğine de değinen Yargıç Temay Sağer, bu eylemin Hallaçoğlu aleyhine ağırlaştırıcı faktör olduğuna vurgu yaparak oy birliği ile alınan kararda uyuşturucu madde MDMA Hap “ithal”, “tasarruf” ve “Para karşılığı uyuşturucu verme” suçlarından 13 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474