banner564

Yargının bayramı yok

Alsancak bölgesinde düzenlenen operasyonunda kokain ele geçiren polis, 4 kişiyi mahkeme emriyle tutukladı

Yargının bayramı yok
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Alsancak bölgesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda kokain ile hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda Hakan Karaaslan, Mahmut Zaimoğlu, Nasif Özhançer ve Doğan Kurt gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatıldı. Zanlılar dün tutuklama talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Operasyonda toplamda bulunan 9 gram kokain türü uyuşturucunun Nasif Özhançer’in Güney Kıbrıs’tan satın aldığı ve diğer zanlılara verdiği belirlendi.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram, 14 Haziran 2018 tarihinde öğle saatlerinde Alsancak’ta Hakan Karaaslan ve Doğan Kurt’un kalmakta oldukları ikametgâhta mahkeme emriyle polis tarafından yapılan aramada, yaklaşık 3 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu anlattı. Polis çavuşu Mehmet Bayram, Doğan Kurt'un kalmakta olduğu arkadaşına ait başka bir ikametgâhta yapılan aramada ise yaklaşık bir gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını kaydetti. Bayram, yürütülen ileri soruşturmada olayla bağlantısı olduğuna inanılan Mahmut Zaimoğlu’nun üzerinde yapılan aramada da yaklaşık 3 gram Nasif Özhançer’in üzerinde yapılan aramada ise yine 3 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi.

Üç gün tutuklular
Polis Çavuşu Bayram, zanlı Karaaslan'da bulunan kokainin, zanlı Mahmut Zaimoğlu’ndan aldığının belirlendiğini kaydetti. Bayram, uyuşturucu maddeleri Nasif Özhançer’in Güney Kıbrıs’tan satın alıp, zanlı Mahmut Zaimoğlu’na verdiğini anlattı. Bayram, Hakan Karaaslan, Doğan Kurt ve Nasif Özhançer’in gönüllü ifade verip, suçlarını kabul ettiğini ve tahkikatın çok yönlü devam ettiğini belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.  

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473