banner564

Yargısız infaza yanıt

Namık Kemal Lisesi okul aile birliği ve öğretmenler sosyal medyada karalama politikasına maruz kaldıklarını belirterek açıklama yaptı

Yargısız infaza yanıt
banner598
Namık Kemal Lisesi öğretmenleri ve okul aile birliği, sosyal medyada ve bir haber ajansında okul müdürünü, muavin ve öğretmenleri hedef aldığını belirttikleri yayınları, basın toplantısı düzenleyerek kınadı.
KTOEÖS’ün de destek verdiği basın toplantısında NKL öğretmenleri adına konuşan Pelin Üretici, son günlerde karalama politikasına maruz kaldıklarını belirterek eğitimci kimlikleriyle soğukkanlılıklarını koruduklarını fakat yargısız infazda bulunanlara yanıt verme zamanının geldiğini söyledi.
Okul aile birliğinden ve okuldan yapılan açıklamaya göre, “Mağusa Haber Ajansı’nın önce öğretmenlere yönelik asılsız ve cinsiyetçi yaklaşım içeren bir yazı yayımladığını; ardından da okul müdürüyle ilgili ağır hakaretler içeren bir yazıyı sosyal medyada paylaştığını” belirten Üretici, okul müdürü ve muavinlerle birlikte dimdik duracaklarını, mesleklerine de dört elle sarılmaya devam edeceklerini vurguladı.
Gazetecilik ve öğretmenlik mesleğinin birçok ortak paydası bulunduğunu, gazetecinin, doğru ve güvenilir habercilik ilkesiyle çalıştığını; eğitimin temelinin de buna dayandığını belirten Üretici, mesleğini tüm zorluklarına rağmen doğruluk ve güvenirlik ilkesiyle yapmaya çalışan basın mensuplarına başarı diledi; bir gazetecinin münferit olarak başlattığı bu saldırının genel olarak bu mesleğin saygınlığına leke süremeyeceğini kaydetti.
NKL Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Köroğlu da basın toplantısında yaptığı konuşmada, mazisi başarılarla dolu, köklü bir okul olan NKL’de görev yapmaktan mutlu ve gururlu olduklarını söyleyerek, Okul Müdürü İlknur Şemi hakkında “gerçeği yansıtmayan mesnetsiz” yayınları eleştirdi. Köroğlu, “Okul Aile Birliği olarak söz konusu haber sitesini, karalama kampanyasından vazgeçip tarafsız gazeteciliğe davet ediyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473