banner564

‘Yasa dışı değil’

Sümer Aygın, seçim sonrasında bazı müteahhitlere ödeme yaptığını, çalışanların ek mesailerini ödediğini ve kıdem tazminatının bir kısmını çektiğini doğruladı

‘Yasa dışı değil’
banner598
Ufuk ÇAĞA
   Girne eski Belediye Başkanı Sümer Aygın, dünkü Diyalog’ta yer alan seçimden sonra bir milyon TL’yi aşkın ödeme yaptığı yolundaki haberi yalanlamadı. Aygın, kıdem tazminatının bir kısmını aldığını belirtirken, herhangi bir rakam vermedi. 
   Aygın, kıdem tazminatının bir hak olduğunu söylerken “kıdem tazminatı herkes gibi benim de yasal hakkımdır. Bununla ilgili olarak Girne Belediyesi Müdürü, sayıştaylığı arayarak görüş aldı. Verilen görüş, kıdem tazminatımın bir kısmını alabileceğim yönünde oldu” dedi.
   Diyalog’a yaptığı açıklamada, Sayıştaylıktan alınan görüş üzerine yazılı başvuru yaparak, kıdem tazminatının bir bölümünü aldığını belirten Aygın, bu işlemi daha önce de birçok belediye başkanının yaptığını iddia etti.

Sayıştaylıktan aklandım
   Seçim sonrasında ilk kez bir medya kuruluşuna açıklama yaptığını söyleyen Sümer Aygın, 
16 yıllık belediye başkanlığı döneminde yasadışı hiçbir işlem yapmadığını belirtti.
   Aygın şöyle dedi:
   “2010 yılı ile ilgili olarak sayıştaylığa giden yolsuzluk iddiaları gerekli mercilerce incelenmiştir. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, seçimlerden 2, 3 ay önce sayıştaylık bizlere bir yazı göndererek, Girne Belediyesi ile ilgili herhangi bir kovuşturmaya gerek olmadığını bildirmiştir. Yani bu konunun da dedikodudan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır.”

Ödeme yapıldı
   Seçimden sonra, görevi devredeceği güne kadar bazı ödemelerin yapıldığını kabul eden Sümer Aygın şöyle dedi:
      “Bilindiği gibi, her belediyede olduğu gibi ben de seçimden sonra, seçimi kazanan kişinin mazbatasını alana kadar belediye başkanlığı görevime devam ettim. Bu 3 günlük süre içerisinde çalışanların mesaileri, elektrik parası ve bazı mütahitlerin her ay aldıkları taksitlerle ilgili çekleri ve evrakları imzaladım. Ama öyle bir hava yaratıldı ki; sanki belediyenin kasasını açarak içerisinden para çaldım. Böyle bir olay yoktur, seçimi kazanan arkadaş belediyeyi çok iyi bildiği için bunun gayri yasal bir işlem olmadığını da çok iyi bilmektedir.”

Kırgınlığım yok
   Seçimi kaybetmesi nedeniyle herhangi birine kırgınlığının olmadığını söyşeyen Sümer Aygın, şunları kaydetti:
   “Şu anda hiç kimseye bir kızgınlığım veya kırgınlığım yoktur. Bir seçim yapıldı ve bitti. 16 yıl boyunca beni Girne Belediye Başkanlığına layık gören tüm Girne halkına da buradan teşekkür etmek isterim. Ayrıca görevde bulunduğum süre içerisinde daha güzel ve yaşanabilir bir Girne için tüm enerjimi harcadığımı da bilmelerini isterim.”

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473