banner564

Yasa onay bekliyor

Yükseköğretimdeki son gelişmeler Eğitim Bakanlığı’nda masaya yatırıldı

Yasa onay bekliyor
banner598

Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU

Ülkenin öncü sektörlerinden yükseköğrenimdeki son gelişmeler Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda masaya yatırıldı. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 15 üniversitesi ve 93 bin öğrencisiyle KKTC’nin artık eğitim adası olduğunu söyledi.
Berova, Yükseköğretim Yasası’nın üniversitelerin denetlenmesi ve koordinasyonunu YÖDAK’a verdiğini kaydetti. Berova, yasanın yürütme yetkisinin ise Bakanlar Kurulu’nda olduğunu, bunun da uygulamada ortaya çıkacak aksaklıklarda sorumluluğun devlette olacağı anlamını taşıdığı ifade etti.
Bakan Berova dün sabah üniversite rektörleri ile çalışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda yükseköğretimdeki gelişmeler ele alındı. Milli Eğitim Bakanı Berova, toplantıda yaptığı konuşmada yükseköğrenimin ülke için en önemli alanlardan olduğunu vurguladı. Üniversitelerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve toplumla paylaşım görevlerine işaret eden Berova, toplantıda ülkedeki üniversitelerin bu konularda hangi noktada olduğunun ele alınacağını söyledi. 
Yükseköğretim Yasası’nın Meclis’ten geçtiğini ve onay için Cumhurbaşkanlığı’nda olduğunu hatırlatan Berova, toplantıda yasanın getireceği yenilikleri de tartışma olanağı bulacaklarını ifade etti. Toplantıda, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen,   Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof Dr Halil Nadiri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal, Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Saydam, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Müslüm Çiçek, Ada Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adil Çağlar, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Bektaş, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Kampüsü Rektörü Ercan Kahya, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof Dr İsmail Güleç ve Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektör Vekili Doç. Dr. Gizem Öksüzoğlu birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473