banner564

Yasalar yenileniyor

Bakan Dürüst sürücülerin 65 yaşından itibaren ehliyetlerinin her yıl sağlık kontrolünden geçirilerek tazelenmesi için koşul getirileceğini söyledi

Yasalar yenileniyor
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, gerek kamuda gerekse özelde taşımacılık yapan sürücülerin 65 yaşından itibaren ehliyetlerinin her yıl sağlık kontrolünden geçirilerek tazelenmesi için koşul getirileceğini açıkladı. Dürüst, trafikte en önemli adım sayılabilecek Toplu Taşımacılık Master Planı’nın da 2017 yılı içerisinde hayat bulacağını da kaydetti. Trafikteki tüzüklerin ve yasaların bugünün koşullarına cevap veremeyecek nitelikte olduğunu söyleyen Kemal Dürüst, “Trafik Dairesi, ilgili tüm paydaşlarla istişare içinde, günün koşullarına cevap veremeyecek nitelikteki tüzüklerin yenilenmesi ve değiştirilmesi için çalışmalara devam ediyor” dedi. Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Dürüst, trafikteki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Dürüst, KKTC’nin gelişmesine ve büyümesine paralel olarak artış gösteren en önemli sorunların başında trafiğin geldiğini söyledi.

“Yasalarımız bugünün koşullarına cevap veremiyor”
Kemal Dürüst, “Ülkemizin gün geçtikçe gelişme ve büyüme kaydetmesi, özellikle turizm ve eğitim adası olması özelliğiyle nüfusun belli dönemlerde artış göstermesi, trafikteki tüzüklerimizin ve yasalarımızın bugünün koşullarına cevap veremeyecek nitelikte olması, trafiğin ülkemizin en büyük sorunlarının başında gelmesine etken olmaktadır” dedi.

Trafik Dairesi’nin ilgili paydaşlarla istişare içinde çalışmalarını sürdürüyor
Bakan Dürüst, Bakanlık olarak başlatılan alt yapı çalışmalarının yanı sıra, Bakanlık bünyesinde oluşturulan Trafik Dairesi, ilgili tüm paydaşlarla istişare içerisinde, günün koşullarına cevap veremeyecek nitelikteki tüzüklerin yenilenmesi ve değiştirilmesi çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.
Bakan Dürüst, “Yapılan çalışmalar AB normlarına uygun, günümüz koşullarına cevap verebilecek, çağdaş kuralları içeren değişiklikleri içermektedir. Örneğin 65 yaşından itibaren, gerek özel gerekse de kamu taşımacılığı yapan ehliyet sahiplerinin, her yıl sağlık kontrollerinden geçmesi koşulu ile ehliyetlerinin tazelenebileceği koşulunu getiriyoruz” dedi.

Akan Gürkan’a rahmet diledi
Öte yandan Dürüst, geçtiğimiz gün trafik kazasında hayatını kaybeden, avukat Akan Gürkan’a ve bugüne kadar trafikte yitirilen vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473