banner564

Yaşar Kösen suçunu itiraf etti

Kaza yaparak hurdaya çıkan arabasının aynısını Güney Kıbrıs’tan getirten ve şasi numarasını onun üzerine monte eden Yaşar Kösen’in oyunu bozuldu

Yaşar Kösen suçunu itiraf etti
banner598
Kaza yaparak hurdaya çıkan arabasının aynısını Güney Kıbrıs’tan getirten ve şasi numarasını onun üzerine monte eden Yaşar Kösen’in oyunu bozuldu.
Güney Kıbrıs’tan araç çalıp KKTC’de plaka ve şasi numarasını değiştirerek piyasaya sürdükleri iddiası ile tutuklanan Mısır uyruklu Muhammed Ahmed Abdelg Hany Mahmuod ile İbrahim Arabulucu’nun ardından suçla bağlantılı Yaşar Kösen ile Sercan Keser isimli zanlılarda tutuklandı. Çalıntı araçlardan biri zanlı Kösen’in evinin önünde park halinde bulunurken iki zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlıların suçlarını kabul ettikleri belirtildi.
Polis, çalıntı araç soruşturmasında zanlı Yaşar Kösen'in kullanımında bulunan LA 574 plakalı aracın 15 Haziran 2014 tarihinde kaza sonrası pert olan bir araç olduğu ve aracın aynısının Güney Kıbrıs’tan çalınarak henüz tespit edilemeyen bir yerden KKTC'ye getirildiğini ve şasi numarası değiştirilerek kullanıldığını tespit ettiklerini söyledi. Tespit üzerine Sanayi bölgesindeki işyerinde tespit edilen zanlı Yaşar Kösen'in suçunu itiraf ettiğini ve çalıntı aracın yerini söylediğini belirten polis, aracın zanlının Hamitköy'deki evinin bahçesi içerisinde park edilmiş vaziyette bulunduğunu söyledi. 

7 bin liraya aldı…
Polis, zanlı Kösen’in çalıntı aracı dört ay önce suçla bağlantılı olarak tutuklu bulunan zanlı Mohamed Ahmed Abdelghany Mahmoud’tan 7 bin TL’ye aldığını, aracı almadan önce perte çıkmış olan LA 574 plakalı aracın şasi numarası ile çalıntı aracın şasi numarasını değiştirmesi için zanlı Sercan Keser ile anlaştığını itiraf ettiğini belirtti.
Polis, zanlının ifadesi üzerine aynı gün zanlı Sercan Keser'in de Lefkoşa'da tespit edilerek soruşturma maksatlı olarak şubeye celp edildiğini ve mesele ilgili izahat istendiğinde zanlı Kösen 'in olayı anlattığı gibi anlatarak yapmış, olduğu şasi değişikliğini itiraf ettiğini, gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini söyledi.
Polis ayrıca zanlı Kösen 'in çalıntı aracın evraklarını yenileyebilmek için 24 Nisan 2014 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğüne kayıp araç evrakları hakkında şikâyette bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi. Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, soruşturmanın geniş çaplı sürdüğünü belirterek zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 06:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473