banner564

Yorgos Perdikis: Ödesinler

Kıbrıslı Türklerin “nasıl olsa para ödemeyeceğiz” diyerek, Rumlardan 3 kat daha fazla elektrik kullandıklarını iddia eden Yorgos Perdikis, 2 milyar Euro’luk borcun tahsil edilmesi için Anastasiadis’e mektup gönderdi:

Yorgos Perdikis: Ödesinler
banner598
   Güney Kıbrıs’taki Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin Başkanı Yorgos Perdikis, Kıbrıslı Türklerin 1964 ile 2014 tarihleri arasında güneyden alınan elektrik karşılığında Rum Elektrik Kurumu AIK’a 2 milyar Euro’nun üzerinde borçlı olduklarını iddia etti.  
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e mektup gönderen Perdikis, Kıbrıslı Türklerin “nasıl olsa para ödeyemeceğiz” diyerek, Rumlardan 3 kat daha fazla elektrik kullandıklarını savunurken, gerçek borç miktarının 271 bin 604 Euro olduğunu, ancak yüzde 7 faiz hesaplamasıyla birlikte bu rakamın 2.035.746.000 milyar olarak hesaplandığını belirtti.
   Simerini gazetesi “Ödeme Aracılığıyla Güven… Başkan Anastasiadis Kıbrıslı Türklerin AİK’e Olan 2 Milyar Euro’luk Borçlarını Çözmeye Çağrılıyor” başlıklı haberinde, konunun Perdikis tarafından yazılı olarak Anastasiadis’in gündemine getirildiğini yazdı.
   Gazete konunun diğer siyasi parti başkanları tarafından, sözlü olarak gündeme getirildiğini de belirtti.
   Perdikis’in mektubu 3 Haziran’da gönderdiğini yazan gazete, bu mektuba, AİK Genel Müdürü Stelios Stilyanu’nun Rum Meclisine yönelik gizli notunun eşlik ettiğini de ifade etti.

Pile’de hala bedava

   Kıbrıslı Türklerin Pile’deki ev ve işyerlerine verilen elektrik konusuna da yer veren gazete, AİK Genel Müdürü Stilyanu’nun, 2014 yılındaki verilere bakıldığında “Pile’deki Türk ev ve iş yerlerinin Rumlara göre üç kat daha fazla elektrik tükettikleri hususunda Meclis’te bir bilgilendirmede bulunduğunu” belirtti.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 06:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474