banner564

Yayıncılık tarihinde ‘en büyük olay’

Diyalog TV Halk Meclisi 100’üncü programını büyük bir katılımla Güzelyurt’ta gerçekleştirdi 

Yayıncılık tarihinde ‘en büyük olay’
banner598

  Diyalog Tv’de yaz kış demeden her Salı akşamı canlı olarak yayınlanan Halk Meclisi programı dalya dedi…

   Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ile Haber Müdürü Aytuğ Türkkan’ın köy ve kentleri adım adım gezdiği Halk Meclisi programının 100’üncüsü Güzelyurt’ta gerçekleşti.
    Sadece Güzelyurt’un değil ülke sorunlarının konuşulduğu programa büyük ilgi oldu.
    Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali Tarım Bakanlığı bürokratları ile katıldı. Programa ayrıca Sağlık Bakanı Filiz Besim, CTP Milletvekilleri Armağan Candan, Biray Hamzaoğulları, UBP Milletvekili Menteş Gündüz, HP Milletvekili Hasan Büyükoğlu’nun yanı sıra Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut  Özçınar, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler katıldı.
   Sivil toplum örgütleri ve bölge halkı da programa büyük ilgi gösterdi. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, Genel Sekreter Adil Onalt ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu, Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Reşat Kansoy, Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı Ulus Ese, Güzelyurt Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Şinasi Özdeş, çok sayıda bölge muhtarı ve vatandaşlar katıldı.
 
Hellim kebabı ikram edildi 

   Program öncesinde Güzelyurt AKM binası önünde toplanan üreticiler Tarım Bakanı Erkut Şahali’nin hediye ettiği hellimleri mangal yaptı ve izleyicilere ikram etti. 
   Kıbrıs’a özgü hellim kebabı jesti program öncesinde güzel bir kaynaşmayı da beraberinde getirdi. 
   Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler’in girişimi ile Murat Çırakoğlu önderliğindeki Değirmenlik Belediye Orkestrası program öncesinde sahne aldı. “Kıbrıs’ım ve “Memleketim” gibi parçaları seslendiren orkestraya salonu dolduran izleyiciler de alkış tutarak eşlik etti.  
Orkestranın performansı ayakta alkışlandı.

İzleyiciden hasır sele hediyesi 

   Halk Meclisi programının daimi izleyicilerinden Şefika Baştürk program öncesinde Reşat Akar ve Aytuğ Türkkan’a anlamlı hediyeler sundu. Kıbrıs kültürünü yansıtan üzerinde “Diyalog 100’üncü program” yazılı ve nazar boncuklarıyla süslü hasır sele program boyunca masa önünde sergilendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474