banner564

YDÜ ile Erciyes Üniversitesi protokol imzaladı

YDÜ ile Erciyes Üniversitesi arasında işbirliği gelişecek

YDÜ ile Erciyes Üniversitesi protokol imzaladı
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Erciyes (ERÜ) Üniversitesi arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, protokol imza törenine YDÜ Rektörü Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel, Rektör Prof.Dr. Ümit Hassan, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ile Erciyes Üniversitesi’nden (ERÜ) Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi dekanları katıldı.
Konuk heyet, protokol töreni öncesi YDÜ’yü de gezdi.
YDÜ Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan imza töreninde yaptığı açılış konuşmasında, çalışmalar ve araştırmalarda YDÜ ile Erciyes Üniversitesi işbirliği ile tıp alanında çok önemli sonuçlar alınacağını vurguladı .Hassan, YDÜ’nün dünden bugüne gelinen sürecini de aktardı.

Keleştemur: Geç kalınmış bir protokol…
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da protokolün önemine vurgu yaparak şöyle dedi:
“10 yıllık aralarla kurulmuş iki üniversitenin bundan sonraki yıllarda bilimsel, sosyal ve kültürel olmak üzere birçok alanda iş birliği yapacak olmasından memnuniyet duymaktayım. Bu geç kalınmış bir protokoldür, ama bunu telafi edeceğiz. Erciyes Üniversitesi olarak son yıllarda uluslararası ilişkilere çok önem veriyoruz. Bunun bizim için önemli olma sebeplerinden biri de Erciyes Üniversitesi sadece Türkiye’nin değil, bir medeniyet üniversitesi olma iddiasıyla hareket etmektedir ” dedi.
Daha sonra karşılıklı olarak imzaların atılmasının ardından YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’a günün anlam ve önemini belirten bir plaket takdim etti ve tören karşılıklı hediyelerin verilmesiyle sona erdi.
Prof. Dr. Keleştemur ayrıca gün içinde YDÜ Tıp Fakültesi’nin sürekli tıp eğitimleri seminerler dizisinde konferans verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474