banner564

Yeni bina şart

Metin Bilmem, 1982 yılında yapılan, şu anda 264 mahkum ve tutuklunun bulunduğu Merkezi Cezaevi’nin artık ihtiyaçlara cevap vermediğini vurguladı

Yeni bina şart
banner598
Kurban Bayramı dolayısı ile Merkezi Cezaevi’nde başlatılan açık görüş bugün de devam edecek. Merkezi Cezaevi’ndeki hükümlülerin yakınları ile yapacağı açık görüş, 09.00–12.00 ile 01.00–16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.Açık görüşe gidecek ziyaretçilerin kendini tanıtıcı belge taşıması ve götürülecek yiyeceklerin bir günde tüketilebilecek şekilde kısıtlı olması gerektiği hatırlatıldı.
Öte yandan, Merkezi Cezaevi’nin yasal ve fiziki iyileştirmesine yönelik çalışmalar sürüyor. 
Merkezi Cezaevi hakkında bilgi veren Müdür Metin Bilmem, cezaevinde 264 mahkum ve tutuklunun bulunduğunu belirtti.
Binanın 1982 yılında inşa edilmesinden dolayı bazı aksaklıklar yaşandığını kaydeden Bilmem, yeni cezaevi binası yapımı için projelerin sürdüğünü söyledi.
Yeni inşa edilecek olan binanın kampüs şeklinde olacağını belirten Bilmem binada mutlaka bir ıslah evi olacağını ayrıca ağır cezalı ve hafif cezalıların aynı yerde kalmayacağını anlattı.

Yasal boyutta 3 ana başlık
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik ise Cezaevi’ndeki iyileştirme çalışmalarının yasal boyutu ile ilgili bilgi verdi.
Alicik, yasal boyutta yapılan çalışmaların üç ana başlıkta toplandığını belirterek Cezaevi Disiplin Tüzüğü, Cezaevi Kuruluş ve Çalışma Esasları Değişiklik Yasası ve Şartlı Tahliye Tüzüğü ile ilgili çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.
Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nün yaklaşık iki buçuk aylık bir toplantı zincirinden sonra Bakanlar Kurulu’ndan geçerek yürürlüğe girdiğini anımsatan Alicik, Cezaevi Kuruluş ve Çalışma Esasları Değişiklik Yasa Tasarısı ile ilgili olarak da yasanın görev, sorumluluklar ve aranan nitelikler kısmının tamamlandığını belirtti…
Alicik, Şartlı Tahliye Tüzüğü’yle ilgili de tam açık olmayan noktaların açıklığa kavuşturulmasını ve daha çağdaş bir anlayışla yeniden gözden geçirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474