banner564

Yeni öneriler geliştireceğim

Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi ve Genç İş Adamları Derneği’ni ziyaret ederek vizyonunu anlattı:

Yeni öneriler geliştireceğim
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi ve Genç İş Adamları Derneği’ni ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunu anlattı ve soruları cevapladı.
Verilen bilgiye göre, Özersay’ın Genç İş Adamları Derneği ziyaretinde dernek başkanı Ceyhun Tunalı ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulunurken, Kadınlar Konseyi toplantısında ise Başkan Latife Birgen ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.
Cumhurbaşkanı adayı Özersay, ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, sadece yeni Cumhurbaşkanını belirleme seçimi değil, Kıbrıslı Türklerin kendi geleceklerine sahip çıkmalarının seçimi olacağını kaydetti.


“Aktif bir diplomasi yürüteceğim”
Cumhurbaşkanlığı makamını sadece Kıbrıs müzakerelerini yürüten bir görev yeri olarak görmediğini, Kıbrıslı Türklerin yurt dışında hak ettikleri gibi temsil edilmelerini sağlaması ve değişen dünya şartlarında yeni politikaların geliştirilmesi görevinin de Cumhurbaşkanlarına ait olduğuna dikkat çeken Özersay, göreve gelmesi durumunda olumlu, yapıcı ve yaratıcı aktif bir diplomasi yürüteceği güvencesini verdi.

“Diplomatik girişimleri yoğunlaştıracağım”
 “Kıbrıslı Türklerin hayatı sadece Kıbrıs müzakerelerinden ibaret olamaz” diyen Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı olması durumunda doğal gaz ve diğer enerji politikaları, ticaret, turizm alanlarında hem ada içinde, hem de bölgede bir canlılık yaşanması için yaratıcı öneriler geliştireceğini, bunları hayata geçirmek için müzakereler dışında diplomatik girişimlerini yoğunlaştıracağını anlattı.

“Kıbrıs Türkünü yakışır şekilde temsil edeceğim”
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay gerek Türkiye ile ilişkilerde, gerekse dünyanın diğer aktörleriyle olan ilişkilerde Kıbrıs Türkü’nü kendisine yakışır şekilde temsil etmek gerektiğini ifade etti.Kıbrıs Türkü’nün bugün sahip olduğu devletin kapsamlı çözüme engel teşkil etmediğini, aksine bulunacak bir çözümün yaşayabilmesi için devletin kurumlarının çok iyi çalışmasının bir ihtiyaç olduğunu da ifade eden Özersay şöyle devam etti:

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474