banner564

Üstel: Geçmişi unutmayalım

Üstel: Geçmişi unutmayalım

Üstel: Geçmişi unutmayalım
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Girne UBP Milletvekili Ünal Üstel, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında “Geçmişi unutmadan, bizden sonraki neslin bunları bilerek sağlam adımlarla ileriye yürümesi için bu günlerin hatırlanması, anlatılması ve anılması çok önemlidir” dedi.
Üstel mesajında, Kıbrıs tarihine “Kanlı Noel” olarak geçen ve Kıbrıs Türklerinin hafızalarında acı iz bırakan 21 Aralık mücadelesi ve şehitlerinin, Rumların Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama hedefiyle giriştikleri bir soykırım hareketinin ilk uygulaması olduğunu belirtti.

Bora: Rum vahşetinin 51’inci yılı
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora da 21 Aralık Mücadelesi ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, “Rum barbarlığının, Rum vahşet ve zulmünün 51’inci yıldönümünün idrak edildiğini” belirtti.
Bora mesajında, “21 Aralık 1963’te başlayan o karanlık, acı, kan ve gözyaşı dolu günleri hatırladıkça irkilmemek elde değil” dedi.

Direktör: Nereye gidiyoruz diye herkes düşünmeli
Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, “Bağımsızlık, egemenlik ve özgürlüğümüzün güvencesi olan devletimize sahip çıkmazsak, görevimizi yapmış sayılmayız” dedi.
Direktör, 21-25 Aralık Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, 21 Aralık Kanlı Noel’in yıldönümünde başta Kıbrıs’ta soykırıma uğrayan, şehit düşen insanları ve bütün şehitleri saygı, sevgi ve rahmetle andıklarını vurguladı.
Direktör, Rum-Yunan yayılmacılığının, Türk halkına yönelik silahlı saldırıya, etnik temizliğe ve soykırıma dönüştüğü 21 Aralık 1963’teki Kanlı Noel’in 51. yıldönümünde, herkesin bir kez daha ellerini başının arasına alıp “nereye gidiyoruz?” diye düşünmesi gerektiğini kaydetti.

Akritas Planı uygulanmaya başladı
Kıbrıs Türk Tarihçiler Birliği, 21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda şehitleri andı. Mesajda, 21 Aralık’ın 1963’teki “Kanlı Noel” saldırılarının 51’inci yıldönümü olduğu hatırlatılarak, bu tarihte, adadaki tüm Kıbrıslı Türklerin 24 saatte imhasını ve Enosis’in ilanını öngören EOKA’cı İçişleri Bakanı Yorgacis’in Akritas planınının uygulanmaya başlandığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474