banner564

Yer yarıldı içine girdi!

Bavulunda 7 kilo uyuşturucuyu ülkeye sokmak isteyen ve yakalanacağını anlayınca Ercan’dan kaçan Nijeryalı hala bulunamadı

Yer yarıldı  içine girdi!
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta son yıllarda ele geçirilen en yüklü miktar olan 6 kilo uyuşturucuyu ülkeye sokmaya çalışan ve Ercan Havaalanı’nda yakalanacağını anlayınca kaçan Nijerya uyruklu M.A.Y, hala bulunamadı.
Polisin başlattığı soruşturmada bavulda ele geçirilen 6 kilo uyuşturucu madde ile ilgili tutuklu sayısı 7’ye yükseldi. Ülkeye giriş yaptıktan bir gün sonra uçakla Ercan’a gelen valizleri almaya giden ancak Gümrük Memurlarının kontrolüne takılarak, uyuşturucunun bulunması üzerine kayıplara karışan M.A.Y ile sık sık görüştükleri tespit edilen Hassan Saidu, Aminu Mohammed Ahmed ve Umar İbrahim soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılırken asıl suçlu M.AY ise henüz yakalanamadı.

Sık sık telefonda görüşüyorlardı
Polis, Ercan’da ele geçirilen 6 kilo uyuşturucu ile ilgili yapılan soruşturmada zanlılar Hassan Saidu, Aminu Mohammed Ahmed ve Umar İbrahim'in M.A.Y ile sık sık telefonda görüştüklerini tespit ettiklerini söyledi. Zanlıların “suçu örten suçtan” dolayı gözaltına alındıklarını kaydeden polis, soruşturma amaçlı bir gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.
Uyuşturucu maddeyi ülkeye ithal eden zanlı M.AY’nın henüz yakalanmadığı belirtilirken olayla ilgili tutuklu sayısı 7’ye yükseldi. Tutuklanan  Iabaran Isiaku, Aliyn Yandi Ahmad , Muhammed Ahmed Ibrahim, Sabrina Said Ahmed, Hassan Saidu, Aminu Mohammed Ahmed ve Umar İbrahim bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473