banner564

Çoğunluğu polis

15 temmuz Cunta darbesinde ölenlerin anısına anıt mezar yapıldı

Çoğunluğu polis
banner598
 Güney Lefkoşa’da bulunan “Ay. Konstantinu ve Eleni” mezarlığına, 15 Temmuz 1974 darbesi sırasında direnen ve hayatını kaybedenlerin gömülü olduğu yere bir anıt mezarın inşa edildiği belirtildi. 
   Fileleftheros gazetesi, söz konusu anıt mezarın, Rum Bakanlar Kurulu’nun kararının ardından yapılan kazı çalışmaları ve kimlik tespitinin tamamlanmasından sonra yapıldığına dikkati çekti. 
   Anıt mezarda, darbe sırasında, Rum Başkanlığı, Başpiskoposluğu ve Polis Müdürlüğü’ndeki çatışmalarda öldürülen polis mensupları ile seferilerin gömülü olduğunu yazan gazete, anıt mezarda ayrıca darbe sırasında hayatını kaybeden diğer Rumların da bulunduğunu belirtti. 
   Habere göre anıtın açılışı münasebetiyle düzenlenen törene Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’da katıldı. 
   Gazete, geçen yıl yaz ayında yapılan kazılarda 24 kişiye ait kemik kalıntısının bulunduğunu da anımsattı. 
   Alithia gazetesine göre Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu, anıt mezar için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Hükümetin ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, direniş anısına, Başkanlık Sarayı’ndaki alana bir anıt inşa edilmesine karar verdiğini de söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474