banner564

Yeterli birikim sağlanamadı

Köprülü Göleti ve Vadili Barajı’nı inceleyen Bakan Dinçyürek, Dörtyol bölgesindeki kaçaklar nedeniyle suyun kontrol edilemediğini söyledi:

Yeterli birikim sağlanamadı
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, son günlerde yağışların getirdiği su miktarının kendilerini sevindirdiğini, amaçlarının biriken bu suyu doğru ve etkin şekilde kullanmak olduğunu söyledi.
Bakan Dinçyürek günlerdir etkili olan yağış sonrası biriken suların değerlendirilmesi ve çevresel etkilerini yerinde görmek amacıyla Köprülü Göleti ve Vadili Barajında, beraberinde Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Salim Hoşsöz ve Daire yetkililileri ile birlikte incelemelerde bulundu.
Dinçyürek Köprülü göletinde, dört gündür ağır iş makineleri ile dere yatakları ve ovalardan taşan suların önüne bendler çekerek mevcut yağmurla biriken suların doğru bir şekilde çevreye zarar vermeden transferi için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
Gece gündüz süren bir çalışma gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Dinçyürek çalışmalara katkı koyan personele teşekkür etti.
Yapılan çalışmayla son 38 yılda en çok suyu gölette toplayabildiklerini ifade eden Dinçyürek, geçmiş yıllarda da gölette su biriktiğini ama özellikle Dörtyol civarında oluşan kaçakları kontrol etme şansı olamadığını ve bu nedenle yeterli birikimin sağlanamadığını söyledi.
Dinçyürek: "Geçmişte hem su kaybı yaşandığı gibi hem de tarım ve hayvancıya zarar veren durumlar meydana gelirdi.Amacımıza ulaştık su gerekli seviyededir. Bunun yanısıra Dörtyol'da bulunan yaklaşık 70 civarındaki mandıranın da sulardan etkilenmesinin önüne geçtik" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474