banner564

Yetkililerden bilgi aldı

Bakan Arabacıoğlu, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni ziyaret etti

Yetkililerden  bilgi aldı
banner598

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni ziyaret ederek, üniversite ve fakülte hakkında bilgi aldı.

Kardeş üniversitesi Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) bünyesinde bulunan Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi binasını da gezen Arabacıoğlu’na ziyareti sırasında bir de plaket takdim edildi.

Arabacıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, dünyanın büyük bir bölümünün suyla kaplı olduğuna işaret ederek, Denizcilik Fakültesi’nin büyük bir değer olduğunu belirtti ve disiplinli çalışmanın önemini vurguladı.

Ülkedeki 63 bine yakın üniversite öğrencisinin 35 bininin Türkiyeli, 16 bin civarının ise 100’ü aşkın ülkeden gelen öğrenciler olduğuna işaret eden Arabacıoğlu, farklı din, dil ve ırkların ülkeye kültürel anlamda zenginlik kattığını söyledi.

 

Altunç: 608 öğrenci var

YDÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Mustafa Altunç da KKTC’nin denizcilikle 1974 yılına kadar haşır neşir olamadığını belirtti. Altunç, dünya ticaretinin yüzde 83’ünün denizler yoluyla yapılmasının denizciliğin önemini ortaya koyma açısından yeterli olduğunu ifade etti.

Altunç, denizcilik alanında ilk olan üniversitenin 6 kişiyle başladığını ve bugün Türkiye’de dahi olmayan 3 bölümü ve 608 öğrencisiyle disiplinli bir şekilde yoluna devam ettiğini söyledi.

 

400 denizci mezun oldu

YDÜ’nün denizcilik alanında bugüne kadar 400 mezun verdiğini kaydeden Altunç, en donanımlı cihazlar ve kadroya sahip olan fakültedeki öğretim üyelerinin tümünün uzak yol kaptanı, mühendislerinin de başmühendis olduğunu belirtti.

Girne Üniversitesi Rektör Vekili ve Mütevelli Heyeti Kurucu Başkanı İlkay Salihoğlu ise Girne Üniversitesi’nin Yüksek Öğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ve Dünya Denizcilik Organizasyonu’nun yönetmelik ve mevzuatlarıma uygun olarak kurulduğunu söyledi. Salihoğlu, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yönetmelikleri ve gerekliliklerine de bağlı kalındığını kaydetti

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473