banner564

YGS bugün yapılıyor

Türkiye ve KKTC’de iki milyon 681 aday, YGS’de başarılı olmak için bugün ter dökecek

YGS bugün yapılıyor
banner598
160 dakika sürecek

KKTC uyruklu bin 348 öğrencinin de katılacağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün Türkiye’deki illerle birlikte Lefkoşa’da da yapılacak. 
Sınav saat 10.00’da başlayacak, tek oturumda yapılıp 160 dakika sürecek. KKTC’de sınava girmek için dört bin 643 kişi başvuruda bulundu. YGS’ye KKTC’de girmek için başvuranlar içerisinde  bin 348 kişi KKTC vatandaşı. Yine KKTC uyruklu olup KKTC dışında sınava girmek için başvuran 96 kişi bulunuyor. Sınava, iki milyon 681 aday başvuruda bulundu.
Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Müdürü Ziya Öztürkler tarafından yapılan açıklamaya göre, YGS’ye katılacak öğrencilerin yanında bulundurması gereken sınava giriş belgeleri ve uymaları gereken kurallar şöyle; “Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS sınav belgesini, TC kimlik numaralarını ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecekler.
Belgenin üzerinde bina, salon, merkez ve adayın fotoğrafı bulunacak. Fotoğrafın bulunması şarttır. Belgenin çıktısı renkli veya siyah/beyaz alınabilir.
Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.
Sınava giriş belgesinin yanında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini yapanlar için askeri kimlik belgesi, özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Bunun dışındaki hiçbir belge sınava giriş için geçerli belge olarak değerlendirilmeyecek.
Bunun yanında geçerlilik süresi bitmiş pasaportlarla da sınava giriş mümkün olmayacaktır.”

Uyulması gereken kurallar
YGS’ye katılacak öğrencilerin uymaları gereken kurallar da şöyle:
“Sınavda yanınızda bulundurulması yasak olan başta iletişim araçları olmak üzere her türlü araç, gereç ve eşyalar sınav binasına götürülmemeli.
Cevap kâğıdına soru kitapçık numarasını doğru kodlamayan adayın sınavı geçersiz sayılır.
Soru kitapçığına işaretlenen ve cevap kâğıdına kodlanmayan cevaplar değerlendirmede dikkate alınmaz.

Nüfus kayıt dairesi açık
“Sınav salonunu her ne sebeple olursa olsun terk eden aday sınav salonuna tekrar alınmaz.”
Bu arada, İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2015 Yükseköğretime Geçiş sınavına (YGS) katılacak öğrencilerden, sınava katılabilmesi için kanıtlayıcı belge olarak kabul edilen KKTC kimlik kartında oluşabilecek sorunların giderilmesi amacı ile İçişleri Bakanlığı Nüfus Kayıt Dairesi Müdürlüğü, bugün 08.00 – 10.00 saatleri arasında açık olacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473