banner564

Yılmaz: Denetim artmalı

2016 yılında iş kazalarında hayatını kaybeden 7 işçiden 6’sı inşaatta çalışıyordu

Yılmaz: Denetim artmalı
banner598
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK-SEN) Genel Sekreteri Fırat Yılmaz, iş kazalarına değinerek, hükümetten; özel sektörde sendikal örgütlenme özgürlüğü üzerindeki baskıların sona ermesini, işçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinin rutin olarak tüm işyerleri için yapılmasını ve sendikalı emekçi ve emekçi temsilcilerinin işten atılmalarının yasaklanmasını talep etti.
Yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, 39 yaşındaki İdris Dhali’nin beton mikserinde parçalanarak can verdiğini anımsatarak, “Yaşanan bu son iş cinayeti ve gerçekten son olmasını ve bir daha hiç yaşanmamasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
2016 yılında iş kazalarında yaşamını yitiren 7 emekçiden birinin restoranda paket servis elemanı olarak çalıştığını, diğer 6 emekçinin ise inşaatta çalıştığını belirten Yılmaz, “İş cinayetlerinin oluş şeklini kapsayan istatistiklere göre, 2016 yılında meydana gelen iş cinayetlerinin büyük çoğunluğu düşmeye bağlı olarak yaşanmıştır. 4 emekçi çalıştığı sırada yüksekten düşme sonucu yaşamını yitirirken, 1'i kaza, 1'i elektrik akımına kapılması, 1'i de yüksek gerilim hattına temas ederek 6 metre yükseklikten düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474