banner564

Yine tehdit

Kasulidis “Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmezse başlıklar açılamaz”dedi

Yine tehdit
banner598
   Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye’nin, yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, AB ile üyelik müzakereleri çerçevesinde 23 ve 24’üncü başlıkların açılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 
   Rum Dışişleri Baanı’nın sözünü ettiği yükümlülükler, Türk askerinin adadan çekilmesini, limanların açılması ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin resmen tanınmasını içeriyor.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Lüksemburg’da düzenlenen AB Ülkeleri Dışişleri Bakanları Çalışma Yemeği’nde, Türkiye’nin mülteci krizindeki rolüyle ilgili konuşma yapan Kasulidis, mülteci sorunuyla mücadelede AB’nin Türkiye ile işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.
   Habere göre, Kasulidis, AB’ye işbirliği çağrısında bulunmasına karşın, AB’nin 21 Eylül 2005 tarihli karşı deklarasyonu gereği üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, 23 ve 24’üncü başlıkların açılmasını veto edeceğini kaydetti.
   Haberde, Kasulidis’in Lüksemburg temasları çerçevesinde Suriye ve Libya’daki olaylar, mülteci krizinin dış boyutu ve AB’nin Afrika, Pasifik ülkeleri ve Karayiplerle olan ilişkilerini ele aldığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473