banner564

Yönetim, mülkiyet ve toprak

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis, müzakerelerde izlenecek yöntemi açıklarken, sürece AB’nin de dahil olacağı konusunda en ufak bir şüphesinin olmadığını söyledi

Yönetim, mülkiyet ve toprak
banner598
   Rum Dışişleri Bakanı Yuannis Kasulidis, Londra’daki Yunan radyosuna verdiği demeçte; müzakere sürecine ilişkin detayları açıkladı.
   Sürecin yönetim, mülkiyet ve toprak unsurlarıyla başlayacağını, akabinde ikinci aşamaya geçileceğini belirten Kasulidis, ikinci aşamada en nihayet al-ver çizgisine gireceklerini ifade etti.
   Kasulidis, ciddi müzakere sürecine girildiği zaman, AB’nin de buna dahil olacağını belirtirken, bu konuda en ufak bir şüphesinin olmadığını söyledi.
    Güven Yaratıcı Önlemlerle (GYÖ) ilgili bir soruyu yanıtlayan Kasulidis, “meselenin aslı başka, Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) başka şey” dedi.
   Kimsenin, GYÖ’lerle ilgili özlü müzakerelerde veya herhangi başka erteleyici faaliyetlerde zaman kaybedilmesini istemediğini dile getiren Kasulidis, Anglo-Amerikan unsurunun sıkı zaman takvimleri konusundaki baskılarını ise yalanladı.
   Önemli olan şeyin, müzakere sürecinin süresi değil çözümün kalitesi olduğunu vurgulayan Rum bakan, ilerleme yaşanması için uygun koşulların meydana gelmesi gerektiğini, yabancı unsurun da göz ardı etmediğini dile getirdi.
   Zaman süresiyle ilgili baskı olmasına dair herhangi bir çabanın verimli olmayacağı gibi, sürece yardımcı olmayacağını ifade eden Kasulidis, bununla birlikte kimsenin kendilerine zaman konusuyla ilgili bir şey söylemediğini ifade etti.

Türkiye olumlu izlenim yarattı

   Kasulidis, Fileleftheros gazetesinde yer alan demecinde ise, Türkiye’nin hızlı bir şekilde çözüm istediğini ve bunu desteklediği konusunda dünyaya olumlu mesajlar verdiğini belirterek, müzakerelerin başarısızlığa uğraması halinde, Türk tarafının daima aklında olan B planıyla ilgili destek bulabileceğini iddia etti.
   Türkiye’nin iyi yönde izlenim kazanmasına izin veremeyeceklerini dile getiren Kasulidis, Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin, uluslararası toplum tarafından hoş bir şekilde karşılandığını vurguladı.
    Çekingen olmamaları, aynı zamanda “sebep Ankara’dır” diyerek negatiflik ve kötümserlik mesajları vermemeleri gerektiğini dile getiren Kasulidis, kendisini iyimserlikten bahsetmeye iten şeyin de bu olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473