banner564

Yurt dışı turları dibe vurdu

Hemen herkeste ‘AB pasaportu’ var ama Avrupa tatiline harcayacak para yok

Yurt dışı turları dibe vurdu
banner598

Serdar ŞENGÜL 
   KKTC vatandaşlarının büyük bir kısmında AB Pasaportu veya kimlik kartı olduğu halde, Avrupa ülkelerinde tatil yapabilenlerin sayısı yok denecek kadar azaldı.
   Diyalog’a konuşan Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Erkan Kilim, Kurban Bayramı tatilinde Avrupa turlarına ilginin yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Bu durumu ekonomik krize bağlayan Kilim “Acentelerin Avrupa satışları dibe vurmuş vaziyette. Bazı vatandaşlar Türkiye’deki turlara katılıyor, oda bulabilen az sayıdaki insan da yerli otellere gidiyor. Fakat halkın ezici bir çoğunluğu Bayram tatilini evinde geçirecek” dedi.
   2019 yılında turizmdeki gidişatın iyi olmadığını söyleyen Kilim, Bayram tatilinde yurttaşların ülke içinde tatil yapmaya yöneldiğini belirtti. Kilim, bunun nedenini ekonomik krize bağladı. 
   Özellikle Avrupa turlarının bu yıl çok düşük seviyede tercih edildiğine dikkat çeken Kilim, “Döviz şu sıralarda Türk Lirası karşısında değer kaybetse de önünü göremeyen vatandaşlar kurban bayramı tatilinde Avrupa turlarına rağbet etmedi” dedi. 

Tüm turlar etkilendi

   Bir kısım vatandaşın Türkiye’deki kültür turlarını tercih ettiğini ifade eden Başkan Kilim,  “Türkiye’deki kültür turizmlerine rağbet var ancak 2019 yılı itibari ile turizm sezonumuz bütün kesimleri olumsuz etkilemiş durumdadır” diye konuştu 
   Türkiye turlarının 2 – 3 bin TL ortalama fiyat ile satıldığına dikkat çeken Kilim, makul fiyatlardan ötürü Türkiye tercihinin ikinci sırada olduğunu anlattı. 
Yurt dışı turların bu yıl dibe vurduğunu tekrarlayan Kilim, “Özellikle döviz sıkıntısından dolayı halkımız Avrupa turlarını seçeneklerinde hiç bulundurmuyorlar” dedi. 
   Önümüzdeki yılın turizmde daha iyi geçmesi için hükümetin şu anki çalışmalarından memnuniyet getiren Başkan Erkan Kilim,  olumlu gelişmelerin beklendiğini kaydetti.. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

VURACAAK, ELBET DİBE VURACAK

BİZ, AKITAN DAMLARIMIZI TAMİR ETTİREMİYORUZ ADAM, TATİL ZEVKİNİ SORGULUYOR.VE YEMEK DIŞINDA BAŞKA BİRŞEY ALAMIYORUZ. NE HABER ????? EVLERİMİZDE KİMA YOK YANIYORUZ.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474