banner564

Yüzde 5’lik büyüme hedefi

Mali sıkıntıların azaltılması için 2016’da 1.5 milyar liralık yatırım yapılması gerektiğini söyleyen Maliye Bakanı Birikim Özgür, bu yönde adımların atılacağını söyledi

Yüzde 5’lik büyüme hedefi
banner598
 Maliye Bakanı Birikim Özgür, yüzde 5’lik büyüme hedefinin gerçekleşebilmesi için önümüzdeki yıl içinde 1.5 milyar TL tutarında yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Özgür, yapılacak reformlarla yatırımların teşvik edileceğini belirtirken, ekonomik sıkıntılardan kurtulabilmek için yatırımların artması gerektiğini belirtti.
    Diyalog’a yaptığı özel açıklamada topluma tasarruf mesajı veren Özgür ‘kara deliklerin kapanması gerekiyor ve reformun amacı  kara delikleri kapatmaktır”dedi.
   Maliye Bakanı Birikim Özgür, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Diyalog Tv Müdürü Sezgin Madencioğlu ve Haber Müdürü Aytuğ Türkkan’ı kabulünde 2016 yılının nasıl geçeceğine yönelik topluma önemli mesajlar gönderen açıklamalarda bulundu. 
    “Ülkemizde siyasi başarı adına gerekse istihdam sosyal politikalar ve pek çok noktada bizim sınavdan geçebilmemiz için ekonomik büyümenin yaşanması gerekir. Dolayısıyla önümüzdeki 3 yılda en az yüzde 5 ekonomik büyümenin yakalanabilmesi adına gerek kamu, gerekse de özel yatırımlarla ilgili biz yoğun bir çaba içerisinde olacağız” diyen Bakan Özgür, şunları kaydetti:
    “Hedefimiz ekonomiyi büyütmek, bütçeye elastikiyet kazandırmak ve böylelikle yeni projeleri hayata geçirebilecek bir düzeye geçirmektir. Bunu da ancak belirli reformlar yaparak hayata geçirebiliriz, görevimiz budur.” 
   Maliye Bakanlığı’nın halk iradesiyle oluşan Meclis’te hazırlanan bütçenin idaresini yaptığına dikkat çeken Bakan Özgür, “biz bu yasaya bağlı olarak harcamaları denetliyoruz. 2016’da da aynisi olacak. Bir bütçe yasası hazırlanıyor ve bu yasa çerçevesinde çalışacağız” diye konuştu.

Karşılığı olmayan harcama yapılmayacak
  Bakan Özgür,  reformun nasıl gerçekleşeceğine yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: 
   “Kıbrıs Türkü’nün artık bütçede karşılığı olmayan harcamalar yapmasından artık kurtulması lazımdır. Bu anlamda bütçemizdeki kara delikleri herkes biliyor. Reform dediğimiz olgu; işte bu kara delikleri kapatmaya yönelik ciddi bir çabayı ifade etmektedir. Yapısal dönüşümden beklentimiz bütçe yasasının uygulanabileceği zemine çekilmesi demektir. Biz harcamalarda disiplini ve tasarrufu en ciddi şekilde devam ettirme kararlılığındayız. Ekonominin büyümesini sağlamamız gerekiyor. Biz ülkenin önünü açma anlamında görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Günün sonunda takdir her zaman olduğu gibi haklın olacaktır.” 

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473