banner564

Yüzlerce Rum Kuzeye geldi

Türkmenköy’deki St.Charalambos Kilisesinde, İsim Günü nedeni ile ayin düzenledi

Yüzlerce Rum  Kuzeye geldi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Türkmenköy’de bulunan St.Charalambos Kilisesinde, İsim Günü nedeni ile ayin düzenlendi.
Ayine katılmak için yüzlerce Kıbrıslı Rum öğle saatlerinde Kuzey Kıbrıs’a geçerek Türkmenköy’e geldi.
St.Charalambos Kilisesinde Baş Papaz İoannis Gregorios Hadjiouranou’nun yönettiği ayin sonunda, katılanlara golifa, pilavuna ve ekmek dağıtıldı.

Kızılşahin: Her şey barış için
Diyalog muhabirine kısa bir açıklama yapan Türkmenköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Kızılşahin, kiliseye ismi verilen Charalambos’ın isim günü nedeni ile bu ayinin düzenlendiğini söyledi. 
Her yıl aynı tarihte köylerinde bu ayinin düzenlendiğini belirten Kızılşahin, Türkmenköy halkının da bu ayini her zaman hoş görü ile karşıladığını ifade etti. 

Adanın birleşmesini dilediler…
Barış için sadece ayin değil her türlü etkinliğin önemli olduğuna dikkat çeken Kızılşahin, bu bağlamda iki toplumlu bir tiyatro etkinliği düzenleyeceklerini ve hedeflerinin bu etkinliği 5 Mart 2016 tarihinde Mesarya tesislerinde gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi. 
İki toplum arasındaki önyargı ve düşmanlığı kaldırmak amacında olduklarını belirten Kızılşahin, barış için uğraştıklarını kaydetti.
Ayine katılan bazı Kıbrıslı Rumlar’da Kuzey Kıbrıs’ta olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, en kısa zamanda adanın yeniden birleşmesi dileğinde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473