banner564

Zarar büyük

Dikmen’de yaşanan felaketi değerlendiren Belediye Başkanı Çelebi “20 yıl geriye gittik” dedi

Zarar büyük
banner598

Ömer KADİROĞLU
Ülkede etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sel baskınlarında en çok zarar gören yerlerden biri olan Dikmen’de suların çekilmesi sonrasında felaketin izleri tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı. Çamurlar içerisinde kalan Dikmen’de dün temizlik seferberliği yapıldı. Dikmen Belediyesi’nin yardımına koşan Değirmenlik Belediyesi, Gönyeli Belediyesi ve Tatlısu Belediyesi el birliği ile köy içerisinde temizlik çalışmalarını başlattı. Diyalog’a konuşan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Pazartesi okulların ders başı yapacak olması nedeniyle öncelikle ilkokulu temizlediklerini söyledi. Pazartesi ise zarar gören evlerle ilgili vatandaşların yaralarının sarılmaya başlanacağını söyleyen Çelebi, büyük bir felaket yaşadıklarını ve Dikmen’in 20 yıl geriye gittiğini söyledi. Suların çekilmesi ile birlikte vatandaşlar da kendi imkânları ve güçleri ile temizlik çalışmalarını yapıyor. Diyalog Gazetesi’ne konuşan vatandaşlar ise yıllar boyunca yapılmayan ve ihmal edilen çalışmalar nedeni ile bu bedeli en ağır şekilde ödediklerini ifade ederek yardım beklediklerini kaydetti.
Çelebi: Tek başına altından kalkamayız
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, devletin de yardımları ile vatandaşların zararlarının giderileceğin belirtti. Çelebi, böylesi bir felaketin tekrardan yaşanmamasını diledi. Kış aylarına kadar su baskınlarının yaşanmaması adına çok ciddi ve titiz bir şekilde hazırlıklar yaptıklarını ifade eden Çelebi, “Yaptığımız bunca yatırım ve önleme rağmen aşırı yağışlar böylesi bir tahribata neden oldu. Bu bize bir tecrübe oldu” dedi. Dikmen halkının bunu hak etmediğini de sözlerine ekleyen Çelebi Dikmen’in 20 yıl geriye gittiğini söyleyerek yıkımın çok büyük olduğuna dikkat çekti. 
Sel mağdurları ne dedi?
Salahattin Eyyubi:
Sel felaketi yaşandıktan sonra yalnızca Dikmen Belediyesi gelip incelemelerde bulundu. Belediye okulda çalışmalar yapıyor. Bizler de kendi imkânlarımızla bu zararımızı temizlemeye çalışıyoruz. Rum tarafında yağan yağış daha fazladır ve böyle bir felaket yaşanmadı. Bizde böyle bir felaket yaşandı ve kendi imkânlarımızı kullanıyoruz. 
Nuh Dana:
Yaşanan doğal afetten ben de 30 bin liraya yakın bir zarar gördüm. Bu bir doğal afettir kimseyi suçlamak olmaz. Sivil savunma ve yetkili kişiler bölgede incelemelerde bulunarak zarar gören evlere yardımlar yaparak suların tahliyeleri sağladı. Böylesi bir felaketin tekrardan yaşanmaması gerekiyor. 
Cemal Dağda:
Çok ciddi bir zararımız var dört aracımız da taşlar altında kaldı. İki gün boyunca askerler bahçemizden 100 kamyon moloz attı ve bir o kadar daha var. Kızımın evine sular girdi ve eşyaları kullanılamaz hale geldi. Araçlarımız çamur ve molozların altında kaldı ve daha büyük bir zarar olmaması adına kendi imkânlarımızla araçları battıkları yerden çıkartıp emniyetli bir yere taşıdık. Yıllarca ihmal edilmiş yapılması gereken ve yapılmayan çalışmalar nedeniyle böyle bir felaket yaşadık. Dilerim ki bir kez daha kimse bu acıyı yaşamaz. Yaraların kısa sürede sarılmasını ümit ediyoruz.
Şerife Dağda:
Çok büyük bir zarar yaşadık. Öyle bir felaket yaşadık ki yapacak hiçbir şeyimiz yoktu. Buraya ertesi gün gelerek incelemelerde bulundular. Bu yaşanan felaket yıllarca göz ardı edilen çalışmalar sonucu yaşandı. Birkaç yıl önce yine böyle bir sorunla karşılaştık ve buranın emniyete alınmasını istedik her yere yapıldı burada bir çalışma söz konusu olmadı. Allah herkesin yardımcısı olsun. Biran önce zararların giderilmesini temenni ediyorum.
Alev Kocadayı:
Resmen felaket içerisindeyiz. Evimiz gitti, araçlarımız gitti, yollarımız gitti ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bölgede çok ciddi bir tahribat var ve bunun giderilmesini diliyoruz. Yardım veya zarar tespiti ile ilgili kimse gelmedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474