banner564

Zehire geçit yok!

Başbakan Yorgancıoğlu, tarımsal ilaçların kullanımı konusunda Avrupa standartlarının üzerinde denetimler yapıldığını söyledi

Zehire geçit yok!
banner598
Bakanlar Kurulu Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, toplantı öncesi basına açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yorgancıoğlu, tarımsal ilaçların kullanımı konusundaki denetimlerin de yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü, Avrupa standartları üzerinde denetimlerin yapıldığını ve piyasaya ilaçlı veya ilaç kalıntısı içeren ürünlerin çıkmasının önlendiğini kaydetti. Yorgancıoğlu, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın, tarımsal ilaçların kullanımı konusunda sürekli denetim yaptığını ve denetim oranlarının Avrupa’nın yüzde 30 üstünde olduğunu vurgulayarak, denetimlerde bulunan sakıncalı ürünlerin anında imha edildiğini söyledi.

Ralli için önlem
Yorgancıoğlu, 19 Eylül tarihinde ülke ve Lefkoşa’nın uluslararası bir ralli organizasyonuna tanıklık edeceğine işaret etti. Yorgancıoğlu, Kuzey Kıbrıs Otomobil Kurumu’nun Uluslararası Motor Sporları Federasyonu ve Rum Motor Sporları Federasyonu ile birlikte düzenlediği ve KKTC’de ilk kez yaşanacak uluslararası bir ralliye Lefkoşa’nın Güney ve Kuzeyinin ev sahipliği yapacağını vurguladı. Bu yarışın KKTC’de olması için canla başla uğraş veren Otomobil Kurumu’nu girişimciliğinden dolayı kutlayan Yorgancıoğlu, hükümet olarak uluslararası bir yarışın Lefkoşa’nın Türk tarafında da olabilmesi adına kuruma büyük destek verdiklerini anlattı. 

Girne’deki iş kazası
Yorgancıoğlu, geçtiğimiz günlerde Girne’de bir inşaatta meydana gelen iş kazasına da değindi. Yorgancıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş güvenliği konusunda takipçi olduğunu, “bakanlığın yeterince tedbir almadığı” iddialarının doğru olmadığını belirtti.
Bakanlığın her inşaatta bir görevli bulundurmasının mümkün olmadığını, ancak denetimlerin yapıldığını ve bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini vurgulayan Yorgancıoğlu, bu olayın da takipçisi olunacağını, olayda ihmali olanlara da yasalar çerçevesinde gerekenlerin yapılacağını kaydetti.
Bakanlar Kurulu  yaklaşık dört saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonunda basına açıklama yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474