banner564

Zekası yetersiz!

Alman milletvekili Langen “Annan Planı’nı reddeden Rumlara karşı bir anlayış vardır, çünkü Türk askerinin adada kalması öngörülüyordu” dedi

Zekası yetersiz!
banner598
   Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerinden, Avrupa Halk Partisi üyesi Alman Werner Langen, Annan Planı’n ın Rumlar tarafından reddedilmesini anlayışla karşıladıklarını söyledi.
   Enerji, Sanayi ve Araştırma Komitesi heyeti üyesi olarak Güney Kıbrıs’ta bulunan ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi konusunda başarısız olunmasının Avrupa için büyük bir sorun olduğunu ifade eden Langen, “Annan Planı’nın Kıbrıslı Rumlar tarafından reddedilmesi konusunda ortada bir anlayış vardır. Çünkü bu plan Türk askerlerinin adada kalmasını öngörüyordu”dedi.
   Konuşmasında, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının zamanı olduğunu dile getiren Langen, müzakerelerin sonuç vermesini umduğunu söyledi.
   Gümrük Birliğine ve Türkiye’nin limanları ile havalimanlarını Rum kesimine açması konusundaki itirazına da değinen Langen, bu itirazın, AB’ye giden yolu samimiyet ve ciddiyetle takip etmeyi isteyen bir ülkenin muhafaza etmesi gereken mevzuatların ihlalini teşkil ettiğini savundu.
   Bu noktada, kendi grubunun, mesele çözüme kavuşana kadar Türkiye ile olan müzakerelerin ertelenmesini talep edeceğini dile getiren Langen, çünkü Türkiye’nin üye bir devletin haklarına saygı göstermediğini iddia etti.
     Mülteci krizi yaşanmakta olan bu dönem içerisinde, AB’nin güvenlik konularında da Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu ifade eden Langen, “ancak eğer Türkiye gerçekten Avrupa’ya yönelik adımlar atmak istiyorsa, o halde Kıbrıs sorununu çözmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2015, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473