banner564

Zor bir dönem

Lapta’nın yeni belediye başkanı Aktuğ, 20 milyondan fazla borç bulduklarını ve maaşları ödemekte zorlandıklarını söyledi

Zor bir dönem
banner598

Sonuç CEVİZCİ

Diyalog TV’de her hafta yayınlanan ve ülkedeki sorunlara ışık tutan Halk Meclisi Programı geçtiğimiz hafta Girne’ye bağlı Karşıyaka Köyündeydi. Programa, Lapta Belediye Başkanı görevine yeni seçilen Mustafa Aktuğ’un belediye ile ilgili açıklamaları damga vurdu.
Belediyede yer alan birçok sorunla göreve başladıklarını anlatan Belediye Başkanı Aktuğ, Lapta Belediyesi’nin 20 milyon 58 bin TL borcu olduğunu açıkladı. 
Devlet tarafından belediyeye verilen 1 milyon 68 bin TL katkı olduğunu belirten Aktuğ, borç yüklerinden dolayı bu katkıdan ellerine kalan miktarın personel maaşlarının yarısına denk geldiğini ifade etti. Aktuğ, belediye personeli maaşlarının ise 700 bin TL civarında olduğunu kaydetti. Belediyede bir takım kararlar aldıklarını ve düzenlemeler yapacaklarını aktaran Mustafa Aktuğ, şişirilmiş kadrolarda personeli işten durdurmayacaklarını farklı birimlerde görevlendirmelere yapılacağını vurguladı. Bölgenin seçimden sonra fikir ve tartışma özgürlüğüne kavuştuğunu ileri süren Aktuğ, saygı, samimiyet ve sevgi ve anlayışla sorunların üstesinden gelebileceklerini söyledi. 

“21 milyon TL’ye yakın borç var”
Aktuğ konuşmasının devamında şunları aktardı, “Göreve başlayalı 18 gün oldu. Lapta da sorunların çok olduğunu biliyoruz sorunlara yoğunlaştık. Bugün itibarıyla 20 milyon 858 bin TL’lik borç yükü tespit edildi Lapta Belediyesi’nde.  Bütçe Komisyonu kurarak mali tablonun nereye gideceğini ve nasıl yapılandırılacağını tartışacağız. Bir maaş ödedik. Devlet katkısından personel ödememizin yarısı kadar para kaldı. Maaşlar 700 bin TL civarında 1 milyon 68 bin TL devlet katkısı var fakat borç yükünden elimize düşen rakam personelin yarı maaşına denk geliyor.  Personeli ara ara ödedik. Şube amirleri, müdür ve müdür yardımcıları haricinde maaşlar ödendi. Bazı kararlar aldık. Bütçe ile yürünemeyeceği, imar bölümünde şişmiş kadro var azaltarak kademe bölümünde işi azalttık. Orada görevli arkadaşları başka birimlere aktardık. Mali kaynaklı olmakla birlikte Küçülme adına temizlik biriminde görevlendirdik. 

“Çalışanlar durdurulmayacak ancak…”
Çalışanlar durdurulmayacak sözümüzün arkasındayız ancak bazı düzenlemeler yapılacak. Kimsenin ekmeğinin olması adına böyle bir uygulamaya gittik. Bölge 24 Haziran’dan sonra fikir ve tartışma özgürlüğü kazandı. Tartışarak ancak kavga etmeden fikir birliğine ulaşabileceğimize inanıyorum.
Rahatsızlığı olduğunu belirten personelden kurul raporu istedik. 22 kişinin yeri değişti toplamda 64 kişi değişti iki kişinin huzurunun bozuldu bizim için önemli personelin huzuru ancak bunu kavga etmeden çözeceğiz. Belediye olarak yasal zeminde çalıştığımız sürece vatandaşa gittiğimizde yasal olmayanı söylediğimizde tepki olmamalı. 
24 Haziran’dan önce verilen çalışma izinlerini inceleyeceğiz. İş yeri bulundurma izni olmadığı için bazı işletmelerin çalışmaları durduruldu. Biraz sabır, içtenlik sevgi ve saygıyla sorunların üstesinden geleceğiz. Lapta’yı ve bağlı köyleri en iyi şekilde hizmet edeceğiz. 
Şu anda ödenmemiş faturalar, ileriki tarihli çekler, devlet ve banka borçları üzerinde çalışmalarımız var.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474